Google Adwords tarih oldu, yeni adı Google Ads

Google Adwords tarih oldu, yeni adı Google Ads

Google'ın reklam platformlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Sridhar Ramaswamy geçtiğimiz gün yaptığı bir basın toplantısıyla reklam ve pazarlama platformlarının yeniden markalaşması sürecine dair açıklamalarda bulundu. Google'ın ana gelir kaynaklarından olan reklam platformuna dair yapılan bu yeniliğin temel nedenlerinden birinin düzenli olarak aldıkları geribildirimler olduğunu belirten Sridhar Ramaswamy "sürekli olarak satın aldığımız yeni platformların da etkisiyle kullanıcılarımızda kafa karışıklığına yol açabildiğini görüyoruz" dedi.

Temel olarak bir isim değişikliği gibi görünse de kafa karışıklıklarının önüne geçebilmek ve ileriye yönelik Google'ın nasıl bir yol izleyeceğini de gösterebilmek adına bu değişikliklerin hayata geçtiği belirtiliyor.

İleriye yönelik olarak Google reklam ürünleri 3 ana markaya ayrılıyor. İlk olarak Google Adwords olarak bilinen platform Google Ads'e dönüşüyor. Ramaswamy'in açıklamasına göre bu platform Google'ın sahip olduğu herahangi bir alanda reklam yapılabilmesine imkan verecek. Arama motoru reklamcılığından Youtube reklamlarına, uygulama marketi reklamlarından haritalardaki reklamlara kadar geniş bir alanı kapsayacak.

Bu sayede yapılanın basit bir isim değişikliğinden öte olduğunu görebiliyoruz. Google reklam verenler için tek bir platform olmaya ve onları en iyi şekilde yönlendirmeye çalışıyor. Ana kampanyanızın başarı kriterini belirlediğiniz zaman akıllı reklamlar, makine öğrenmesi sayesinde sizi en iyi şekilde yönlendirebilecek.

İkinci marka ise DoubleClick Digital Marketing ve Google Analytics 360 olarak bilinen iki platformun birleşmesiyle oluşan Google Marketing Platformu. Bu platformun altında Google yeni bir aracın daha duyurusunu yapıyor. Display & Video 360 adı verilen bu araç DoubleClick Bid Manager, Campaign Manager, Studio ve Audience Center araçlarının birleşiminden oluşuyor.

Bu yeni platform sayesinde artık markalar performans ve ölçüm ekiplerinin birlikte çalışabilmesine imkan verecek. Tek bir platformda tüm entegre Google pazarlama araçlarını ve takip etmek istedikleri detayları görebilecekler.

Üçüncü marka ise Google Ad Manager. Google Ad Manager, Google'ın yayıncılara para kazandırdığı araçlarının yani DoubleClick Ad Exchange ve DoubleClick for Publishers araçlarının birleşmesinden oluşuyor. Yayıncı platformlarının ürün yöneticisi olan Jonathan Bellack, programatik reklam satın alımının daha fazla reklam türünde kullanılabilmesi için bu iki ürünün birleştirilmeye başlaması üzerinden 3 yıllık bir zamanın geçtiğini belirtiyor. Yani kullanılacak olan bu yeni marka 3 yıllık bir emeğin ürünü diyebiliriz.

Yapılan tüm değişiklikler ve birleştirmeler sonucunda net olan bir şey varsa o da "DoubleClick" markasının artık tarihe karıştığıdır. Bunun yanında yapılan açıklamalarda yer almayan Admob ve AdSense markalarının devam edeceğini söyleyebiliriz.

Temmuz ayında tamamlanması beklenen bu yeniden markalama süreci sonrası yeni bir eğitime gerek duyulmayacağını belirten yetkililer bazı ufak değişikliklerin olacağını fakat genel olarak fonksiyonların aynı kalacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.