Volkswagen'in elektrikli yarış aracı, Pikes Peak Hill Climb'da rekor kırdı

Volkswagen'in elektrikli yarış aracı, Pikes Peak Hill Climb'da rekor kırdı

1916 yılından beri devam eden Pikes Peak Hill Climb yarışı, otomobil üreticilerinin yeni araçlarının hızını ve çevikliğini test etmeleri için bir zemin oluşturuyor. Pikes Peak Hill Climb'da araçlar, hünerlerini sergilemek için bin 400 metre yükseklikte 20 kilometrelik bir mesafeyi katediyorlar.

Geçtiğimiz ekim ayında, ID R Pikes Peak adında elektrikli bir yarış aracı üreteceğini açıklayan Volkswagen yetkilileri, aracın bir rekor kırabileceğini düşündüklerini belirtmişti. Mart ayında piyasaya çıkan ID R Pikes Peak, dünkü yarışta Romain Dumas kontrolünde, 8 dakikadan kısa bir sürede saatte 145 km/sa hıza ulaşmayı başardı.

Pikes Peak Hill Climb yarışının elektrikli araçlar için önemli bir noktada olduğunu belirtelim. Bu yarışta araçlar, fosil yakıtlarla çalışan yarış pistlerine meydan okuyan yüksek irtifalarla ya da hava sorunları ile uğraşmak zorunda kalmazlar. Bu da yarış alanını iyi bir test alanı haline getiriyor. 2015 yılında gerçekleşen Pikes Peak Hill Climb yarışında, Honda'nın CR-Z'i kazanan ilk elektrikli araç olmuştu.

Volkswagen'in ID R, Pikes Peak'i hem Rhys Millen tarafından 2016 yılında e0 PP100 ile gerçekleştirdiği elektrikli araç rekorunu hem de  Sébastien Loeb'ın Peugeot 208 T16 ile gerçekleştirdiği 2013 yılındaki genel rekoru kırdı.

Volkswagen her ne kadar elektrikli araç ile ilgili çok fazla detay paylaşmasa da şirketin, 2019 yılınının sonunda üretimine başlayacağı I.D. isimli elektrikli araçlarının temelini, ID R Pikes Peak ile attığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.