IGTV'de kanal oluşturma ve video yükleme nasıl yapılır?

IGTV'de kanal oluşturma ve video yükleme nasıl yapılır?

Geçtiğimiz günlerde tüm dünyada kullanıma sunulan Instagram'ın yeni mobil video uygulaması IGTV'de içerik yükleme ve kanal oluşturmanın yollarını adım adım sizlerle paylaşıyoruz.

Bir IGTV kanalı nasıl oluşturulur?

IGTV'ye içerik yüklemeden önce platformda bir kanal oluşturmanız gerekiyor.  IGTV’yi tasarlarken kullanım kolaylığına ve kaliteli içeriklere öncelik veren Instagram kullanıcılara aynı kullanım kolaylığını kanal oluştururken de sunuyor.

IGTV kanalı oluşturmak için ilk etapta IGTV uygulamasına giriş yapmanız gerektiğini belirtelim. Ardından karşınıza çıkan ekranın ayarlar kısmına basarak kanal oluştur seçeneğini tercih etmeniz yeterli.

IGTV'ye nasıl içerik yüklenir? 

Bu adımın sonrasında ise sağ tarafta yer alan ikona basarak oluşturduğunuz kanala gitmeniz gerekiyor. Kanala gittiğinizde profilinizde yer alan bio'nun IGTV'ye aktarıldığını göreceksiniz. Bu ekranın aşağısında yer alan "video yükle" kısmından telefonunuzun galerisine ulaşarak videonuzu yükleyebilirsiniz.

Bu arada tıpkı Instagram gönderilerinde olduğu gibi ekranın sol üst köşesinden telefonunuzda yer alan Galeri veya WhatsApp Videoları gibi farklı klasöre erişmeniz de mümkün. Kanalınıza eklemek istediğiniz videoyu seçtikten sonra ise başlık ve açıklama ekleyerek kanalınıza videonuzu yükleyebilirsiniz.

IGTV'nin yükleme işleminden önce kapak fotoğrafını değiştirme ve içeriği Facebook sayfanızda paylaşma gibi seçeneklerini sunduğunu da belirtelim. Videonuzun kapağını değiştirmek için film rulosundan görsel yükleyebildiğiniz gibi, video içindeki görüntüler arasından da seçim yapabiliyorsunuz. Videoyu Facebook saynızda paylaşmak için ise Instagram'ın yönettiğiniz Facebook sayfalarına erişmesine izin vermeniz gerekiyor.

Videoyu kanalınıza yükledikten sonra IGTV'nin Hikaye'ye olan benzerliği dikkatinizi çekebilir. Ancak uzunluğunun dışında IGTV'nin Hikayelerden farklı olarak doğrudan beğeni, yorum ve paylaşım seçeneğine sahip olduğunu belirtelim.

Aynı zamanda IGTV'de videonun bağlantısını doğrudan kopyalayabiliyor ve detaylı istatistiklere erişebiliyorsunuz. İstatistiklerin etkileşim kısmında Görüntüleme, beğenme ve yorum rakamları belirtilirken, hedef kitle tutma başılığı altında ortalama izlenme yüzdesi belirtiliyor.

Ortalama izlenme yüzdesinin, insanların videonuzu izleme yüzdesi olduğunu da belirtelim. Bu veri, videonun izlenme oranının tüm oynatımlardaki ortalaması olarak hesaplanıyor. Görüntülemeler ise insanların videoyu en az 3 saniye izleme sayısını veriyor.

IGTV'de kanal oluşturma ve video yüklemeye dair tüm detayları öğrendiğinize göre; platforma içeriklerinizle renk katmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.