Facebook, Messenger'da otomatik oynatılan video reklamları yayına aldı

Facebook, Messenger'da otomatik oynatılan video reklamları yayına aldı

Facebook, Messenger'a getirdiği otomatik oynayan video reklamlar ile en kişisel alanlarımızdan birinde yer edinmeye çalışıyor. Cambridge Analytica skandalıyla aylardır gündemde olan ve birçok kullanıcısının güvenini kaybeden Facebook, bu hamlesiyle de epey dikkat çekecek gibi duruyor.

Günden güne ticarileşen sosyal medya platformları, kişilerin özel mesajlaşma alanlarına bile müdahale etmeye başladı. Kullanıcılarının verilerini daha iyi koruyacaklarını söyleyen platformlar, hiç beklemediğimiz anda karşınıza reklamlar çıkarabiliyorlar. Facebook ise bunu bir tık daha ileriye taşıyarak otomatik başlayan video reklamları Messenger'da devreye soktu. Facebook'un Messenger reklamları, bildiğiniz üzere kullanıcıların arkadaşlarının ve diğer kişilerin mesajlarının bir listesini göreceği, gelen kutusu bölümünde görünüyor.

Bu reklamlara ek gelen otomatik başlayan video reklamlar ile bir kullanıcı bu alana dokunduğunda video reklamlar otomatik olarak çalışmaya başlayacak. Bu da Haber Kaynağı ve Instagram dahil olmak üzere Facebook özelliklerinde bulunan video stilinin bir taklidi diyebiliriz. 1,3 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip olan Messenger'a yavaş yavaş tanıtılan reklamların tüketici üzerindeki etkisi de Facebook tarafından izleniyor.

Facebook, kullanıcıların reklamları almayı bırakmasına izin vermeyecek, ancak kullanıcılar üç noktalı bir simgeye dokunarak bu reklamları gizleyebilecekler. Facebook, gelecekte hangi tür reklamların gösterileceğine karar verirken bu eylemi dikkate aldığını da belirtiyor.

Video reklamlar, otomatik olarak sesli hale getirilmişti

Messenger'ı 2014 yılında kendi uygulamasından ayıran ve geçen yıl ilk video olmayan reklamları tanıtan Facebook, Fransa'daki Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'ne katılarak video reklamlarının genişletildiğini duyurdu. Şirket tipik olarak yeni reklam deneyimlerine yöneliyor. 2014'te, ana yayın video reklamlarını ana Haber Kaynağı'na aktardı; geçtiğimiz yıl ise otomatik oynatılan video reklamların otomatik olarak sesli hale getirdi. Bu özellik, bir kişinin telefonunun sesinin açık olması durumunda, reklamın da sesle çalışacağı anlamına geliyor.

Facebook bu yıl, YouTube gibi yeni bölümünün içinde yer alan profesyonel medya iş ortakları tarafından oluşturulanlar gibi belirli videolardan önce gösterilen reklamları yayınlamaya başladı. Tüketicilerin bu deneyimi beğenmeyeceği endişesiyle, formatı yıllarca yasakladıktan sonra videodan önce gösterilen reklamlar tanıtıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.