Microsoft, sosyal eğitim platformu Flipgrid'i satın aldı

Microsoft, sosyal eğitim platformu Flipgrid'i satın aldı

Microsoft, ortak çalışma dersi planları oluşturmak için kısa videoların çekilip ilgili kişilerle paylaşılmasını sağlayan sosyal eğitim uygulaması olan Flipgrid'i satın aldı.

Minneapolis merkezli eski adıyla Vidku, şimdiki adıyla Flipgrid, sınıflar için Instagram ya da Snapchat olarak tabir ediliyor. Geçtiğimiz yıllara göre öğretmen hesaplarında yüzde 800 artışın görüldüğü platform, günden güne büyümeye devam ediyor. Şirket, Microsoft'un portföyünde yeni pazar için önemli bir yere sahip olacak. Platform, geçen yılın Mayıs ayında, Minecraft Eğitim Sürümü gibi mevcut oyunlara katılan Windows 10'un eğitimsel bir versiyonunu da piyasaya sürdü.

Microsoft'un Başkan Yardımcısı Eran Megiddo, yaptığı açıklamada Flipgrid'in şimdiye kadar sosyal öğrenmedeki etkisini görmekten ve Microsoft ailesinin bir parçası olarak gelişmeye devam etmelerine yardımcı olmaktan mutlu olduklarını belirtirken platformun ve ürünlerinin Microsoft, Google ve iş ortağı ekosistemleri genelinde öğrenciler ve öğretmenler için her yerde yararlanmaya devam edileceğinin altını çizdi.

Flipgrid, Microsoft'un genel edtech oyunlarına uyum sağlayacağını, şirketin uygulamayı Office 365 for Education'daki Microsoft Teams'e halihazırda entegre ettiğini açıkladı. Şirket uygulamayı okullar için ücretsiz yapacak. Bir hesap satın almış olanlar ise geri ödeme alacaklar.

Uygulamanın güncellemeleri ise yakın zamanda hazır olacak. Satın almanın diğer detayları ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.