Leap Motion'dan kedilere odaklanan VR anatomi dersi

Leap Motion'dan kedilere odaklanan VR anatomi dersi

Geçtimiz yılın Temmuz ayında 50 milyon doların üzerinde bir yatırım alan Leap Motion, Nisan ayında ise 100 dolarlık fiyat etiketine sahip North Star isimli bir sanal gerçeklik gözlüğü ile karşımıza çıkmıştı. Bugün ise "Cat Explorer" adlı bir demo videosu yayınlayan şirket farklı bir sanal gerçeklik deneyimi sunmayı vadediyor.

Adından da anlaşılabileceği gibi kedilere odaklanan Cat Explorer videosu temelde bir anatomi dersi işlevi görüyor. Sanal ortamda kedilerin anatomisini öğrenme imkanı sunan Leap Motion, kedilerin kas yapısına, iskeletine ve organlarına yakından bakmamızı sağlıyor.

Vive ve Oculus ile çalışabiliyor

Tabii ki paylaşılan videonun asıl amacı Leap Motion'ın Orion el takip sistemi yazılımının son versiyonunun yeteneklerini gözler önüne sermek. Sanal gerçeklik teknolojisinin hem sağlık hem de eğitim alanında nasıl kullanılabileceği ile ilgili önemli bir video olan Cat Explorer, demo içindeki kediyi istediğiniz açıdan görmenizi sağlıyor.

Paylaşılan demonun Vive ve Oculus ile de çalışabildiğini ve ücretsiz olarak Leap Motion'ın sitesinden indirilebildiğini de ekleyelim. Dilerseniz paylaşılan videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.