Splunk, VictorOps'u 120 milyon dolara satın aldı

Splunk, VictorOps'u 120 milyon dolara satın aldı

DevOps, geliştirme (Development) ve operasyon (Operation) arasındaki işbirliğinin önemini gözler önüne seren ve son yıllarda epey popülerleşmiş bir yaklaşımdır. (Daha popüler, kabul gören bir tanım varsa yorum alanında paylaşmayı unutmayın.) Günümüz dünyasında bir internet hizmetinin günlerce değil dakikalarca bile kapalı kalması, hata veriyor olması gibi şeyler pek kabul edilir değil. Bu nedenle şirketler bu olayların önüne en hızlı şekilde geçebilmek için DevOps araçlarını kullanıyorlar. Böylece geliştiriciler ve operasyon ekibi (hatta kullanıcılar) bu sürece dahil olarak olası sorunların en hızlı şekilde çözülmesini sağlayabiliyorlar.

VictorOps, popüler bir DevOps aracı olarak teknoloji dünyasında yer edinmiş bir girişim ve Splunk tarafından 120 milyon dolar nakit ve Splunk hisseleri karşılığında satın alındı. (Splunk, şirketlere IT, güvenlik veya tamamen süreç yönetimi alanlarında çözümler üreten bir başka girişim.)

Satın aldığı VictorOps ile müşterilerine sunduğu uçtan uca çözüm hizmetini DevOps yaklaşımı ile destekleyerek bir adım daha ileri taşımayı amaçlıyor. Splunk, son yıllarda iş sürecine dahil ettiği yapay zeka ve makine öğrenimi sayesinde verileri daha detaylı analiz edip anlamlandırabiliyor ve bu da sistemin bir insandan çok daha hızlı bir şekilde uyarı vermesini sağlayabiliyor. Bu da dolayısıyla çözümü çok daha hızlı getiriyor. VictorOps ürünü ile entegrasyon yapıldıktan sonra çözüm çok daha hızlı şekilde gelebilecek.

Splunk Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Doug Merritt, “Splunk'ın veri analizi ve yapay zeka teknolojileri, VictorOps'un olay yönetimi teknolojisi ile birleşince, geliştirme ekiplerinin daha hızlı bir şekilde yenilik yapmasına ve daha iyi müşteri deneyimleri sunmasına yardımcı olacak bir 'Katılım Platformu' yaratabileceğiz" açıklamasında bulundu.

VictorOps, 2012 yılında kuruldu ve Crunchbase verilerine göre şimdiye kadar 33 milyon dolardan fazla yatırım almayı başardı.

Splunk'ın açıklamasına göre yapılan anlaşmanın Splunk'ın 2. mali çeyreğinin kapanmasıyla tamamlanması bekleniyor .

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.