Butik risk sermayesi yatırım fonu: ADVentures

Geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye’de seri A ve B yatırımları yapmak için kurulmuş butik bir risk sermayesi fonu olan ADVentures'ın Scotty'e yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise risk sermayesi fonu olan ADVentures'a yakından bakacağız.

Kollektif House, reztoran ve mutlubiev'e yatırım yaptı

BluTV projesinin başındaki isim olan Aydın Doğan Yalçındağ başkanlığındaki ADVentures'ın başkan yardımcılığını ise Metin Alihan Yalçındağ üstleniyor. Oğuz Alper Öktem'in ise yönetici ortak olarak ekipte yer aldığını da belirtelim. Şu ana kadar Scotty'nin haricinde Kolektif House, reztoran ve mutlubiev'e de yatırım yapan ADVentures, son 1 yılda 15 milyon dolar kapitali riske etti.

ADVentures risk sermayesi yatırım fonunun yatırım yapmak için aradığı kriterler ise daha önce dünyada denenmiş ve tutmuş bir iş modeli olması, iş modelinin lokal saha operasyonu gerektirmesi, değerlemenin 10 milyon dolar bandının üzerinde olması, net çıkış stratejisine sahip olması ve ülkenin kalkınmasında ve istihdam yaratılmasında faydalı olması.

Son olarak önümüzdeki dönemde pek çok yeni yatırımla karşımıza çıkmasını beklediğimiz ADVentures'ın yönetimi altındaki varlıklarının 50 milyon dolar civarında olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.