Yerli siber güvenlik girişimi Picus Security, ScaleX Ventures liderliğinde yatırımını aldı

Yerli siber güvenlik girişimi Picus Security, ScaleX Ventures liderliğinde yatırımını aldı

Gelişmekte olan kesintisiz tehdit simülasyonu pazarına odaklanan yerli girişimlerden olan Picus Security, yatırım aldığını duyurdu. ScaleX Ventures’ın liderlik ettiği yatırıma Social Capital, ACT VC, melek yatırımcılar Steve Ciesinski ve Melih Ödemiş'in katıldığını da belirtelim. Yatırımın miktarı veya değerleme ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Alınan yatırım Ar-Ge için kullanılacak

Alınan yatırımla birlikte Picus Security'nin  önemli boyutlara ulaşan pazar talebini karşılamak üzere araştırma ve geliştirme çalışmalarını, global varlığını, satış ve pazarlama rollerini genişleteceğini de belirtelim.

Picus Security’nin günümüzün en önemli güvenlik sorunlarını proaktif olarak çözümler getiren yaklaşımının dünya çapında fark yarattığını dile getiren ScaleX Ventures Yönetici Ortağı Dilek Dayınlarlı, deneyimli ekibi ile siber güvenlik pazarında stratejik bir role sahip olan Picus'un 4 yılı aşkın süredir dünya çapında aralarında bankacılık, devlet organizasyonları ve perakende gibi verinin büyük önem taşıdığı 50'nin üzerinde dev marka ile çalıştığını da ekledi.

Scalex olarak böylesine değerli bir şirketin ortağı olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Dayınlarlı, bu yatırımla birlikte önümüzde tüm dünyada hızla büyümeyi öngördükleri, heyecanlı bir serüvenin onları beklediğini de belirtti.

Şirketlerin çoğunlukla güvenlik ve savunma faaliyetlerinin gittikçe karmaşıklaştıklarına değinen Picus Security kurucu ortağı ve CEO'su Volkan Ertürk, ScaleX, Social Capital ve ACT VC'den alınan yatırım, Picus'un proaktif bir şekilde tüm dünyada daha fazla kurumun güvenlik durumunu iyileştirmeye katkı sağlayacağını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.