Microsoft, 4 oyun firmasını satın aldığını duyurdu

Microsoft, 4 oyun firmasını satın aldığını duyurdu

E3 2018 konferansı kapsamında düzenlediği etkinlikte yeni oyunlarını karşımıza çıkaran Microsoft, oyun dünyası ile ilgili önemli haberlerle karşımıza çıktı. Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Phil Spencer, Microsoft'un 4 oyun firmasını satın aldığını duyurdu.

Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs ve Compulsion Games'i satın aldı

Microsoft'un oyun konsolu olan Xbox biriminin başında yer alan Phil Spencer'ın açıklamalarına göre Microsoft, Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs ve Compulsion Games'i satın aldı. Satın alınan oyun firmalarının PlayStation karşısında zor dönemler geçiren Xbox konsolunun oyun çeşitliliğini artırması bekleniyor.

Satın alınan oyun firmalarından bahsedecek olursak Playground Games, uzun zamandır Microsoft ve Xbox ile iş birliği içinde olan bir firma. Xbox platformunun en sevilen oyunlarından biri olan Forza serisini de geliştiren Playground Games, son olarak dün Forza Horizon 4 oyunu ile karşımıza çıktı.

Geçtiğimiz yılın en sevilen yapımlarından biri olan Hellblade'in geliştiricisi Ninja Theory, oyun dünyasının önemli firmaları arasında yer alıyor. Undead Labs son olarak State of Decay serisini duyururken, Compulsion Games ise yıl sonunda tanıtılması beklenen We Happy Few oyunu üzerinde çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.