Money 20/20 2018 etkinliğinde neler yaşandı?

Bildiğiniz gibi Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla Amsterdam'dan Money 20/20 2018 etkinliğini takip ettik. 3 gün boyunca Money 20/20 2018 ile ilgili önemli haberler, çeşitli videoları ve röportajları sizlere aktardık. Money 20/20 2018'in özetini çıkartacak olursak etkinliğin ilk gününe Steve Wozniak damgasını vurdu.

Sahnede yaptığı açıklamalarda yapay zeka teknolojisinin henüz yolun başında olduğunu belirten Wozniak, bitcoinin bir balon dahi olsa doğru yolda olduğunu belirtti. Mastercard Başkan Yardımcısı Ann Cairns ise konuşmasında tüm şirketi blockchain teknolojisi ile yönetebileceklerini dile getirdi.

Haberler, röportajlar ve daha fazlası

İlk günde duyurulan diğer bir önemli haber ise Visa'nın Fintech’ler için duyurduğu 100 milyon dolarlık yatırım fonu. Yatırım fonunu ve Visa'nın diğer önemli gelişmelerini ise Visa Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Berna Ülman ile konuştuğumuzu da hatırlatalım.

Türkiye İş Bankası ise Money 20/20 2018 etkinliğinde kişisel asistanını görücüye çıkardı. Clinc ile yapılan iş birliği sonucunda geliştirilen kişisel asistanın detaylarını ise Türkiye İş Bankası İnovasyon Birim Müdürü Ceren Sayar ile konuştuk. Money 20/20 2018'in bir diğer önemli kısmı ise etkinliğin girişimcilik yarışması olan Startup Pitch.

10 girişimin katıldığı Startup Pitch yarışmasında Grandhood, Konsentus ve Klippa girişimleri finale kalmayı başardı. Etkinliğin son gününde gerçekleşen finalde ise Danimarka merkezli Grandhood girişimi Startup Pitch 2018'in kazananı olmayı başardı. Grandhood, Konsentus ve Klippa ile röportajlar gerçekleştirdiğimizi de belirtelim. Money 20/20 2018 etkinliği ile ilgili hazırladığımız tüm yazılı içeriklere buradan, videolara ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.