Zebra Medical Vision, 30 milyon dolarlık yeni yatırımı ile radyologlar için yapay zeka destekli araç geliştirecek

Zebra Medical Vision, 30 milyon dolarlık yeni yatırımı ile radyologlar için yapay zeka destekli araç geliştirecek

Radyologlar için makine öğrenimi ve derin öğrenme teknolojilerini kullanarak araçlar geliştiren medikal girişim Zebra Medical Vision, içerisinde Johnson & Johnson ve Aurum gibi devlerin de bulunduğu sağlık teknolojileri fonu aMoon'dan 30 milyon dolarlık C serisi yatırımı aldı.

Yatırımı aldığı gün Zebra Medical Vision, “Göğüs röntgeni üzerinde bugüne kadar yapılan en kapsamlı yapay zeka araştırması” olduğunu iddia ettiği Textray araştırmalarını da duyurdu. Yaklaşık 2 milyon görsel ile eğitilen Textray şimdiden 40 klinik vakayı tanımlamada kullanıldı. Gelecek yıl lansmanı planlanan Textray, göğüs röntgenlerinin radyologlar için otomatize edilebilmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Zebra'yı 2014 yılında Eyal Toledano ve Eyal Gura ile ortaya çıkaran Kurucu ve CEO Elad Benjamin, yaptığı açıklamada C serisi yatırımlarını Textray analitik motorunun pazara girişini hızlandırmak ve yeni yetenekleri işe almak için kullanacaklarını belirtti.

Göğüs röntgenleri, en sık kullanılan röntgen filmlerinde biridir ve buna rağmen radyologların yorumlamasının en zor olduğu röntgen çeşididir. Google, Stanford ve Dubai Sağlık Kurumu ekipleri de dahil olmak üzere süreci daha doğru ve verimli hale getirmek üzere yapay zeka algoritmalarını kullanmaya odaklanmış bir kaç farklı araştırma grubu bulunuyor.

Zebra Medical Vision olarak şu ana kadar 50 milyon dolar yatırım toplamayı başardıklarını belirten Elad Benjamin, Zebra'nın yaklaşımlarının bütünsel bir perspektiften bakılarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. "Algoritmayı geliştirmek işin sadece bir parçasıdır" diyen Benjamin, "bunu iş akışına entegre etmek, onu çeşitli ülkelerin ihtiyaçlarına ve sağlık sistemlerine uyarlamak, desteklemek ve güncellemek, dünya çapında düzgün bir şekilde düzenlemek, muazzam bir odaklanma gerektirir - ve tüm bunlar bir algoritmanın geliştirilmesinin üzerinde bir anlam ifade eder" diyor.

Tıbbi görüntüleme ve teşhis alanında yapay zekanın yaygınlaşması için bir kaç yılın daha olduğunu sözlerine ekleyen Benjamin nihayetinde bunun radyolojinin vazgeçilmez bir parçası olacağını belirtiyor. Zebra'nın hali hazırda kullanımda olan akciğer, meme, karaciğer, kalp - damar ve kemik hastalığı gibi alanlarda teşhisler yapabilen AI1 isimli bir ürünü bulunuyor ve hastaneler için tarama başına maliyeti şu anda 1 dolar.

Yaptığı açıklamada aMoon yönetici ortağı Dr. Yair Schindel, "Doktorlara ve sağlık sistemlerine hastaları iyileştirirken kendi kapasitelerini de artırabilme gücü veren ve bunu yaparken yapay zeka ve verinin gücünü kullanan Zebra ekibi ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu yatırım, küresel sağlık hizmetlerinin temel özellikleri üzerinde değerli bir etki yaratacak ve bu da ölçeklenebilir ve sürdürülebilir yeniliklere destek verme vizyonumuzla oldukça uyumlu.” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.