Uber'in bisiklet paylaşım şirketi JUMP, Avrupa pazarına giriyor

Uber'in bisiklet paylaşım şirketi JUMP, Avrupa pazarına giriyor

Geçtiğimiz Nisan ayında Uber'in satın aldığı bisiklet paylaşım girişimi JUMP'ın Avrupa pazarında da faaliyet göstermeye başlayacağı açıklandı.

Berlin'de gerçekleştirilen Noah Konferansı'nda konuşmacı olarak yer alan Uber'in CEO'su Dara Khosrowshahi, şirketin geleneksel taksi yolculuklarının ötesine geçerek JUMP'ı ön plana çıkarmaya başladıklarını, bisiklet paylaşım girişiminin yaz sonunda Berlin'de, daha sonra ise Avrupa'nın birçok kentinde kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Uber'in bu hamlesi şirket için faydalı görünse de JUMP'ın hali hazırda Avrupa'da bulunan rakipleri Obike, Limebike ve Ofo için rekabet ortamı yaratacak gibi duruyor. Avrupa'da birçok şehirde karşımıza çıkan paylaşım bisikletlerinden, sadece Berlin'de bile 18 bin adet bulunuyor. Vandalizm haberleriyle de sıkça gündemde olan paylaşım bisikletleri, JUMP'ın Avrupa pazarına girmesiyle daha fazla karşılıklığa sebep olabilir.

JUMP'ın Berlin'de faaliyet göstereceği açıklanmış olsa da diğer şehirlerin isimleri şimdilik saklı tutuluyor. Uber JUMP'la birlikte Avrupa'da hizmet verecek bir diğer servis ise Uber Green olacak. Uber Green'in hava kirliliğinin üstesinden gelme konusunda büyük bir rol oynadığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.