Satış ortaklığı ağı Admitad, Türkiye'deki faaliyetlerini artırıyor

Satış ortaklığı ağı Admitad, Türkiye'deki faaliyetlerini artırıyor

İngilizce'de "affilate marketing" olarak duyduğumuz, dilimize "satış ortaklığı" olarak çevirebileceğimiz işlevler için network oluşturan Admitad, globalde 350 kişilik bir ekipten oluşuyor. Admitad'ın Türkiye ekibinde ise 15 kişi bulunuyor.

Türkiye dışında, Moskova, Kiev, Minsk, Dubai, Şanghay, Lucerne, Gurugram şehirlerinde de ofisleri olan Almanya merkezli Admitad'ın yaptığı "satış ortaklığı" işinden de kısaca bahsedelim. Bir yayıncı, üyesi olduğu affiliate ağı aracılığı ile ulaşamadığı birçok farklı markanın kampanyalarını ve ürünlerini pazarlayarak ya da yayınlayarak gelir elde edebiliyor. Markalar aynı şekilde affiliate ağı aracılığı ile birçok yayıncıya anında ulaşabilme şansına sahip oluyor. Reklamveren tarafında ise kendi affiliate kampanyasını yürütmek genelde zor oluyor ve çok fazla zaman ile güç gerektiriyor. Admitad, affiliate marketing ile ilgili tüm sorumlulukları üstleniyor, reklamverenin markasının ve yayıncının websitesinin gelişmesi üzerinde çalışıyor. Affiliate network'ler reklamveren için yeni kullanıcının gelmesini ve eski müşterilerin geri dönmesini sağlıyor.

Admitad’ın tercih ettiği ve çalıştığı model CPA (cost per action) ise Türkiye’de daha çok satış başına ödeme modeli olarak tanımlanıyor. Admitad mevcutta olan tüm trafik türleri ile çalıştığı için her yayıncıyı değerlendirmeye hazır bulunuyor. Website trafiğinin kazanç sağlamasını isteyen yayıncı Admitad’a başvurup seçtiği markalara trafiğini yönlendirerek gelir kazanmaya başlıyor.

Panel görüntüsü

Son dönemlerde ülkemizde fenomenlere olan talep arttığı için Admitad da bu akışa ayak uydurarak Youtube kanalı olan yayıncılar için EpicStars isimli departman oluşturdu. Ayrıca Admitad Türkiye ekibi, Türkiye markaları ile çalışıp trafiği sadece Türkiye’den değil Avrupa, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Çin ve Hindistan gibi ülkelerden de sağlıyor. Admitad Türkiye, e-ticaret, turizm, internet bankacılığı, online oyun, mobil uygulamalarıü, eğlence ve fırsat sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Admitad şu anda 1500'den fazla reklamveren ve 650 binden fazla yayıncı ile çalışıyor. Admitad üzerinden gelen günlük kullanıcı sayısı ise 5 milyon olarak açıklanıyor.

Admitad ile ilgili detaylı bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.