SAP blockchain tabanlı bulut hizmetini duyurdu

SAP blockchain tabanlı bulut hizmetini duyurdu

SAP, dün müşterilerine düzenlediği Sapphire konferansında yaptığı bir açıklama ile SAP Leonardo Blockchain hizmetini genel kullanıma açtığını duyurdu. Bu teknoloji, şirketlerin dijital defter (digital ledger) tarzı teknolojiler kullanarak uygulamalar geliştirmlerine imkan sağlayan bir bulut hizmetidir.

SAP'de ürün ve inovasyondan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı ve SAP'nin dijital müşteri girişimlerinin başı olan Gil Perez görüştüğü müşterilerin çoğunun bu teknolojilere geçiş aşamasında henüz çok başlarda olduğunu fakat SAP'nin müşterilerini bir sonraki aşamaya taşıyacak bir hizmeti daha sunması için çok erken olmadığını söylüyor. SAP, blockchain tabanlı bulut hizmeti sunma konusunda bir çok rakibinin gerisinde bile kaldı denebilir.

“SAP Cloud Platform Blockchain Services'ın genel kullanıma hazır olduğunu duyuruyoruz. Bu, müşterilerin blockchain projelerini oluşturmaya başlayabilecekleri genelleştirilmiş bir hizmettir." diyen Gil Perez bir çok farklı blockchain projesini desteklediklerini ve zaman içerisinde gidecekleri yolu daha iyi seçeceklerini belirtiyor. Bu anlamda biraz daha açık uçlu ilerlemelerinin temel nedeni olarak ise blockchain teknolojisinin henüz tam olarak tanımlanamadığı, gelişmeye devam ettiği ve atacakları adımların müşterilerini en az şekilde etkilemesini istemelerine bağlıyor.

Bir süredir müşterilerine blockchain hizmetleri sunan Oracle, IBM, Microsoft ve Amazon gibi diğer kurumsal şirketlere yeni katılan SAP, sahip olduğu bir çok müşterisine özellikle tedarik zinciri yönetimi gibi alanlarda bu hizmeti uzun zamandır sunabilirdi.

Bu durumda blockchain hizmeti, evrak işlerinin azaltılmasına, ürünlerin pazara daha hızlı getirilmesine ve kolay bir denetim mekanizması sağlanmasına yardımcı olabilir. İmzalı bir belgenin taranmış bir kopyasını istemek yerine, bir butona tıklayarak onay/reddetme işlemi tamamlanabilir ve böylece nakliye işleminden, zamandan ve dolayısıyla ek maliyetten kurtulabilir tüm işlemleri adım adım güncel olarak takip edebilirsiniz.

Perez her ne kadar yeni başlamış olsalar da önemli projeler üzerinde çalıştıklarını da söylemeyi ihmal etmiyor. Şimdiden milyarlarca işlemin yapıldığı bir ilaç firmasıyla ilaçların kaynağını belirleme ve takip etme üzerine çalıştıklarını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.