SPONSORLU

Kullanıcı döngüsünü izlemek: App kaldırma ve tekrar kurulma verilerini ölçün

Kullanıcı döngüsünü izlemek: App kaldırma ve tekrar kurulma verilerini ölçün

Spesifik bir amaca hizmet eden ve dikey pazarlarda en başarılı olan app'ler, kullanıcılarıyla uzun süreli ilişkiler kuranlardır. Kullanıcıların tüm davranış döngülerini izlemek, bu ilişkileri güçlü tutmanızı kolaylaştırır.

Kullanıcılarınızı geri kazanmak için re-engagement kampanyası yürütüyorsanız, app'lerinizin kurulma ve silinme verilerine önem vermeniz gerekir. Geri kazandığınız kullanıcılar app'inizi daha uzun süre kullanır ve bu kullanıcılar yeni kullanıcılara göre %37 daha çok ciro sağlar. Kullanıcıların app hayat döngüsüne kısa bir bakış bunun neden önemli olduğunu daha iyi gösterir. Tipik bir kullanıcı yolculuğu:

  1. Bir kullanıcı app'nizi yükler ve app'i kullanmaya başladığında belli sayıda event tetikler. Bu event'ler oynanan level sayısı ya da bir app içi satın alma işlemi olabilir.
  2. Zamanla ilgilerini kaybederler ve app'i kullanmayı bırakırlar. Bu kullanıcılar app'i telefonlarında tuttukları halde kullanmayı bırakabilirler (lapse) ya da app'i silebilirler (churn).
  3. Retargeting reklamlarıyla bu kullanıcıların ilgileri bir ya da birden fazla kere tekrar app'e çekilebilir.
  4. İdeal olarak, kullanıcılar geri gelir ve app'i yeniden kurarlar ve kullanmaya başlarlar.

App'lerin kurulum ve silinme verileri pazarlamacıların app döngüsünü belirlemelerine yardımcı olur. Silinme ve yeniden kurulum izleme yöntemleri, kullanıcıların app'leri ne zaman kullanmayı bıraktıkları veya sildikleri bilgisiyle birlikte kullanıcı kalitesi hakkındaki bilgileri size sunar. Mobil ölçüm lideri Adjust, bu event serisini size konsolunda sunar.

Endüstride bir ilk olan tekrar kurulum (reinstall) izleme aracı: iki kullanım yöntemi

Seyahat

Diyelim ki bir seyahat app'i pazarlıyorsunuz ve app'inizin yeni hızlı check-in özelliğini anlatan bir video reklamı kampanyası yürütüyorsunuz. Kaç kullanıcının bu yeni özelliği kullandığını ve sonrasında kullanmaya devam ettiğini izlemek istiyorsunuz.

Kullanıcılarınızın %90'ının uçuşlarına check-in yaptıktan sonra app'inizi kaldıracağını biliyorsunuz. Bu seyahat app'leri arasında yaygın bir kullanıcı davranışıdır. Ama aynı kullanıcılar bir sonraki uçuşlarında app'inizi yeniden yüklemeye yatkındırlar. Bu durumda ekibiniz app silinmeleri ve tekrar kurulumlarına dikkat etmezse, kampanyanız yüksek dönüşüm oranı (conversion rate) ile düşük korunan müşteri sayısı (retention rate) gösterir. Bu ne hikayenin tamamı ne de kampanyanın en önemli çıkarımıdır.

App'inizin tekrar kurulum ve silmelerini izlerseniz, kullanıcılarınızın seyahat app'inizi en çok ne zaman kaldırdıklarını ve yeniden yüklediklerini belirleyebilirsiniz. Bu sayede kullanıcılarınızın ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilirsiniz ve re-engagement kampanyalarınızı daha iyi şekillendirebilirsiniz.

Eğer kullanıcınızın app'inizi uçuşundan hemen sonra silmeye yatkın olduğunu biliyorsanız, o kullanıcınıza otel rezervasyonu için %20 indirim sunmayı düşünebilirsiniz ve bu indirimi app içi kullanımla sınırlandırabilirsiniz. Böylece kullancınızı app'inizi daha uzun süre kullanmaya, hatta ikinci bir satın alım işlemi yapmaya teşvik edersiniz.

E-ticaret

Tekrar kurulum ve silme işlemleri e-ticaret app'leri için önemli bir KPI'dır. Re-engagement stratejileri, sepetini bırakıp app'i silen bir kullanıcı ile sepetini bırakıp app'i telefonunda tutmaya devam eden bir kullanıcı için farklıdır.

Bir kullanıcınızın app'inizi sildiğini bilmeniz, app'inizi silmeyen kullanıcılarınız için daha iyi bir re-engagement kampanyası yürütmenizi mümkün kılar. App'inizi silen kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir re-engagement kampanyası yürüterek o kullanıcıların app'inizi tekrar yüklemesini ve uzun süre kullanmasını ödüllendirebilirsiniz.

Silmeleri ve tekrar yüklemeleri izlemek: Kullanıcı yolculuğunun kara kutusunu açın

App'iniz tekrar yüklenirse artık bunu Adjust ile doğrulayabilirsiniz. Çoğu attribution sağlayıcısı yeniden yüklemeleri takip etmiyor. Bunun yerine yeniden yüklenen bir app'i attribution ya da oturum (session) olarak gösterebilirler ki ikisi de bu durumda yanıltıcı bir bilgidir. Yeniden kurulum yanlış etiketlenirse, kullanıcı kalitenizi ölçmeniz zorlaşabilir. Bir reklam partnerinden gelen kullanıcıyı, app'inizi hemen kaldıran bir kullanıcı mı yoksa app'inizi kaldırmış ama sonra tekrar yüklemiş bir kullanıcı mı olduğunu ayırt etmek imkansızdır. Kullanıcının tekrar yükleme verileri size kullanıcıların davranışlarıyla ilgili önemli veriler sunar ve böylece o kullanıcıya yönelik re-engagement kampanyanızı daha sağlıklı yürütebilirsiniz.

App'inizi silen ve sonra tekrar yükleyen kullanıcılar eskiden sadece app'inizi bir süre kullanmamış şeklinde görünürdü. Yani şimdiye kadar kullanıcının app'i tekrar yüklediğini doğrulamanız mümkün değildi. Ayrıca yeniden yükleme-silme döngüsü bilgilerini kullanarak kullanıcılara hedefli reklam veya re-engagement kampanyası yürütmek olanaksızdı.

App silme ve yeniden yükleme takibi hakkında daha fazla bilgiye erişmek isterseniz lütfen Adjust'ın sitesini ziyaret edin veya satış ve destek ekibimizle iletişime geçin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.