Patreon, içerik üreticilerinin ürün satış platformu Kit'i satın aldı

Kit ekibinin çoğunlukla ürün ve mühendislik alanında çalışan ekibinin yüzde 90'ı Patreon'a katılacak.
Patreon, içerik üreticilerinin ürün satış platformu Kit'i satın aldı

İçerik üreticilerin hayranları tarafından fonlanmasını sağlayan Patreon, içerik üreticilerinin kullanıcılara ürün önererek para kazanmasını sağlayan Kit'i satın aldı. İçerik üreticileri, Kit'te uzmanı oldukları konularda ürün listeleri yaparak, bu ürünleri satışa çıkarıyor. Kullanıcılar bu ürünleri satın aldıklarında ise Kit, içerik üreticilere bir komisyon ödüyor.

Şimdiye kadar abonelik modelini özel içerik ve ürün üretimi üzerine kurgulayan Patreon, Kit ile birlikte kullanıcılarına yeni bir gelir modeli önerebilecek. Bu yeni gelir modeli içerik üreticilerin, kullanıcı başına aylık 10 dolar ile 20 dolar arası bir meblağ kazanmalarına yardımcı oluyor. Üreticilerin şimdiye kadar Patreon'da ürettikleri özel içerik paketlerinde ise kullanıcı başına aylık 1 ile 5 dolar arası bir meblağ kazandığını belirtelim. Patreon’un Ürün Departman başkan yardımcısı Wyatt Jenkins, Patreon'da bulunan üreticilerin yüzde 60'ının ya hali hazırda ürün satışı yaptığını ya da yapmak istediğini ifade etti.

Kit sayesinde platformuna yeni bir ürün satışı alanı ekleyecek olan Patreon, üreticilerin kendi logolu ürünlerini satışa sunmasını da sağlayacak. Bu esnada Kit'in kurucu ortağı ve CEO'su Camille Hearst, içerik üreticilerin gelir kaynaklarını azaltmak istemedikleri için  Kit'in kapatılmayacağını ifade etti.

Aslına bakarsanız, bu sunulan yeni seçenek sayesinde Patreon, YouTube ve Facebook'tan bir adım öne geçmiş oluyor. Hatırlarsanız, Mart ayında içerik üreticilerinin para kazanmasını sağlayan Patreon’u klonlayan Facebook, geçtiğimiz ay yeni “Influencer Marketing” arama motorunu duyurmuştu.

Sosyal ağlar "Influencer Marketing" sularına yeni yeni adım atarken, Patreon'un 100 bin içerik üreticiyi destekleyen 2 milyon kullanıcıya sahip olduğunu belirtelim.  2017 yılına kadar olan ilk beş yılda üreticilere 350 milyon dolardan fazla kazandıran Patreon, 2018'de bu rakamın 300 milyon dolar olmasını bekliyor. Girişimin bu ödemeler üzerinden yüzde 5 komisyon aldığını söylemekte de fayda var.

Satın almanın finansal şartları henüz açıklanmadı. Ancak açıklanan detaylar arasında Kit ekibinin çoğunlukla ürün ve mühendislik alanında çalışan yüzde 90'ının Patreon'a katılacağı yer alıyor.San Francisco merkezli Patreon, New York ofisinde çalışan Kit ekibini yıl sonuna kadar o konumda tutabilir. Bu arada Kit'in bundan iki yıl önce Social Capital, Expa, #Angels, Precursor ve Stanford’s StartX'in yanı sıra Ellen Pao ve April Underwood gibi melek yatırımcılar dahil olmak üzere toplam 2.5 milyon dolar yatırım aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.