İş Portföy, yatırımcılar için Elektrikli Araçlar Karma Fon'unu duyurdu

İş Portföy, yatırımcılar için Elektrikli Araçlar Karma Fon'unu duyurdu

Dünya üzerinde elektrikli araç kullanımı günden güne artmaya devam ederken yatırımcıların elektrikli araçların getirilerinden yararlanmasını isteyen İş PortföyElektrikli Araçlar Karma Fon'unu açıkladı. İş Portföy bu hamleyle yatırımcılara tek fonla yatırım yapma imkanı sağlıyor.

İş Portföy Elektrikli Araçlar Karma Fon, toplam portföyünün en az yüzde 80’i ile devamlı olarak, yurt içinde veya dışında işlem gören ve elektrikli araç üreten şirketlerin yanı sıra, akıllı araç teknolojisi geliştiren, pil üretimi yapan ve pil üretiminde kullanılan lityum ve kobalt gibi madenleri işleyen madencilik şirketlerinin ortaklık paylarına ve özel sektör borçlanma araçlarına yatırım yapmayı hedefliyor. Böylece bireysel yatırımın çok da kolay olmadığı elektrikli araç sektöründe, yatırımcılar için elektrikli araç üretim sürecinin tamamına yatırım yapmayı da kolay hale getiriyor.

Elektrikli araçların toplam araçların satışı içindeki yeri gün geçtikçe artış gösterirken, bu sektöre yatırım yapmayı kolaylaştıran Elektrikli Araçlar Karma Fon'un TEFAS’ta işlem görmeye başladığını da hemen belirtelim. Elektrikli Araçlar Karma Fon'unu İşCep’ten, İş Bankası İnternet Şubesi’nden ve tüm İş Bankası şubelerinden almak mümkün.

https://youtu.be/jweibo4VE_o

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.