GV eski adıyla Google Ventures, scooter paylaşım girişimi Lime'a 250 milyon dolar yatırım yaptı

GV eski adıyla Google Ventures, scooter paylaşım girişimi Lime'a 250 milyon dolar yatırım yaptı

Geçtiğimiz hafta, elektrikli scooter paylaşım girişimi Bird'ün Sequoia Capital'dan 150 milyon dolarlık yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık. Bird'ün en büyük rakibi diyebileceğimiz Lime'ın da bugün 250 milyon dolarlık yatırım aldığı açıklandı. Bu yeni yatırımda Bird'ün aldığı yatırımın etkisi olduğu düşünülüyor.

Lime'ın 250 milyon dolar yatırım aldığı turda başı çeken ise isim ise GV(eski adıyla Google Ventures) oldu. İki şirket de bu denli büyük yatırımlar alıyor olmasına rağmen faaliyet gösterdikleri şehirlerde bulunan regülasyonlarla ilgili sıkıntılar yaşamaya devam ediyorlar. Elektrikli scooter paylaşım şirketleri Bird, Lime ve Spin’in 4 Temmuz itibariyle San Francisco’daki araçlarını sokaklardan kaldırmak zorunda olduğunu ve yetkililer tarafından haziran ayında verilecek olan kararla bu şirketler izin alabilirse, şehirde araçlarını yeniden aktif edebileceklerini de hatırlatalım.

Birçok yatırımcının bu şirketlere yatırım yapmayı tercih etmesinin arkasında, şehir taşımacılığında kısa mesafeler için Uber ve Lyft gibi uygulamaları kullanmanın mantıksız olduğu düşüncesi yatıyor. Lime ve Bird gibi girişimlerin ise kısa mesafe sürüşlerde daha işlevsel olduğu belirtiliyor.

Uber'in büyük metropol alanlarda daha kolay ulaşım için büyük bir öncü olduğu ve bu bölgelerdeki otomobilleri değiştirebileceği göz önünde bulundurulduğunda, bir sonraki büyük ulaştırma devrimine girmek GV gibi şirketler için kaçınılmaz bir fırsat diyebiliriz. Bu arada GV'nin Uber'in yatırımcılarından olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.