Mastercard Başkan Yardımcısı Ann Cairns: "Tüm şirketi blockchain teknolojisi ile yönetebiliriz"

Mastercard Başkan Yardımcısı Ann Cairns:

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla Amsterdam'da takip ettiğimiz Money 20/20 2018 etkinliğinde, Mastercard'ın Başkan Yardımcısı Ann Cairns, tüm şirketi yönetmelerini sağlayacak bir blockchain teknoloji geliştirdiklerini söyledi.

Money 20/20'de konuşmacı olarak yer alan Ann Cairns, şirketin gerçek kullanım vakalarını belirleme ihtiyacını ön plana alırken “büyük ölçekte” bir blockchain entegrasyonu geliştirmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Daha iyi bir kullanıcı deneyiminin yaratılamayacağı düşünüldüğü için şirketlerin mevcut teknolojiyi blockchain ile değiştirmeyi reddettiklerini belirten Cairns, Mastercard'ın geleneksel yöntemlerden vazgeçmeden yeniliklere açık olduğunun da altını çiziyor.

Ödeme devlerinden Mastercard, geçtiğimiz Nisan ayında, hızlı ödemeyi ön plana alan blockchain teknolojisini odağına alan bir patent yayınlamıştı. Şirketin 2011'in birinci çeyreğinde meydana gelen büyümesindeki yavaşlama, doğrudan kripto paranın fiyatındaki düşüşe ve daha sonra alım satım faaliyetinin azalmasına bağlıydı.

Ann Cairns'in Amsterdam'daki gündeminde, sadece blockchain olmadığını belirtmekte de fayda var. Mastercard'ın ödeme sistemini, Google ve Amazon tarafından hayata geçirilecek bir cihazla konuşarak insanların ödeme yapmasına izin veren sesli asistanlara entegre etmenin yollarını aradığını da sözlerine ekleyen Cairns, kullanıcının kredi kartı ayrıntılarını yüklemesine ve çevrimiçi işlemler için ödeme yapmasına olanak sağlayan Masterpass adlı üründen de bahsetti.

Mastercard, ödemeler söz konusu olduğunda tüketici davranışlarındaki değişimlere uyum sağlamanın yollarını arıyor. Bu bağlamda Masterpass'in de şirketin Apple Pay gibi ürünlere muadil olarak çıkardığı bir ürün diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.