Apple, Machine Learning eğitimleri için geliştirdiği Create ML aracını tanıttı

Apple, Machine Learning eğitimleri için geliştirdiği Create ML aracını tanıttı

Apple dün gerçekleştirdiği gelenekselleşen geliştirici konferansı WWDC 2018'de iOS için makine öğrenmesi uygulamaları paketinin yeni bir versiyonu olan Core ML 2'yi ve basit makine öğrenmesi eğitimleri için geliştirdikleri Create ML aracını duyurdu.

Core ML 2, "grup tahmini - batch prediction" adı verilen teknik sayesinde artık %30 daha hızlı. Ayrıca, yeni versiyon sayesinde geliştiricilerin gelişmiş makine öğrenim modellerinin büyüklüğünü %75 oranında küçültebileceği sunum sırasında paylaşıldı.

Create ML'i ise, Mac kullanıcıları için geliştirilen GPU hızlandırmalı bir araç olan makine öğrenimi modeli eğitim aracı olarak tanımlayabiliriz. Create ML, vizyon ve doğal dil işlemenin yanısıra özel verileri de destekliyor. Kendi özel verilerinizle farklı modeller oluşturabilir, testler yapabilirsiniz. Yazılım Mühendisliği bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, tamamen Swift ile geliştirilmiş Create ML için "Bu aracın kullanımı gerçekten basittir" dedi. Swift'de oluşturulduğundan, modelleri eğitmek için Xcode Playgrounds'da olduğu gibi sürükle-bırak yöntemiyle programlama arayüzünü kullanabileceksiniz.

Federighi Create ML'in nasıl çalıştığını Memrise örneği üzerinden paylaştı. 20.000 görselle bir modeli eğitmek 24 saat sürerken Create ML üzerinde eğitilen aynı model MacBook Pro ile 48 dakika, iMac Pro ile sadece 18 dakika sürüyor. Üstelik modelin dosya boyutunun 90 mb'dan 3 mb'a indirilmesine olanak sağlıyor.

Core ML 2 ve Create ML'i önümüzdeki dönemlerde daha sık duymaya başlayacağız gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.