Apple Pay ile festivallerde sıra beklemeden içecek almak mümkün hale geldi

Apple Pay ile festivallerde sıra beklemeden içecek almak mümkün hale geldi

Apple, konser ve festivallerin en kötü anlarından biri olan "içecek almak için sırada beklemek" kısmına Apple Pay ile yeni bir soluk getiriyor.

Geçtiğimiz haftalarda San Francisco yakınlarında gerçekleştirilen BottleRock isimli festivalde ilk kez denenen yeni özellik, hem kullanıcıların zamandan kazanmalarını sağlıyor hem de sıradayken sevdikleri şarkıları kaçırmalarının önüne geçiyor. Konserler için Apple Pay'in nasıl çalıştığından kısaca bahsedelim.

Apple Pay ile içecek almak için öncelikle festivalin uygulamasını açmanız gerekiyor. Uygulamayı açtıktan sonra size en yakın içecek standını ve orada bulunan içecekler arasından istediğinizi seçiyorsunuz. Akabinde yüz tanıma sistemi ya da parmak izinizle Apple Pay üzerinden ödemenizi gerçekleştiriyorsunuz. Ödemeyi yaptıktan sonra ise seçmiş olduğunuz standa gidip içeceğinizi alıyorsunuz. "Ben hangi standı seçmiştim, yerini nereden bulacağım?" gibi sorular da aklınıza takılmasın, çünkü ödemeyi yaptıktan sonra telefonunuza bir kod ve standınızın yerini gösteren bir harita geliyor. Standa gidip numaranızı da belirttiğiniz zaman içeceğinizi teslim alıyorsunuz.

Gelişen teknoloji hayatlarımızı günden güne kolaylaştırmaya devam ederken Apple Pay'in müzikseverler için yaptığı bu hamle gelecek dönemde birçok konser ve festivalde kullanılacaktır diye düşünüyoruz. Ayrıca belirtelim BottleRock festivalinde satın alınan içeceklerin yüzde 30'u için Apple Pay kullanılmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.