Elektrikli scooter paylaşım şirketi Bird, Sequoia Capital'dan 150 milyon dolarlık yatırım aldı

Elektrikli scooter paylaşım şirketi Bird, Sequoia Capital'dan 150 milyon dolarlık yatırım aldı

Los Angeles menşeili elektrikli scooter şirketi Bird, aldığı yeni yatırımla dikkat çekiyor. Bird, Sequoia Capital'ın öncüsü olduğu yatırım turunda 150 milyon dolarlık yatırım aldı. Son yatırımla birlikte şirket, değerlemesini de 1 milyar doların üzerine çıkarmış oldu.

Mart ayında hizmet alanını Los Angeles'ın dışına da taşıyarak, San Francisco, San Jose ve Washington D.C.'de faaliyet göstermeye başlayan Bird, her ne kadar geçtiğimiz dönemlerde de yatırım almış olsa da rakibi olan Lime'ın üstüne geçmeyi başaramadı. Yine de şirketin aldığı 150 milyon dolarlık yatırımla rekabet sınırlarını zorlayacağını söyleyebiliriz.

Elektrikli scooter paylaşım şirketleri Bird, Lime ve Spin'in 4 Temmuz itibariyle San Francisco'daki araçlarını sokaklardan kaldırmak zorunda olduğunu hatırlatalım. Eğer şirket operasyon için yeni bir düzenleme yapabilir ve gerekli mercilerden izinleri alabilirse bu da Bird için yeni bir dönemin başlayacağını gösterebilir.

Eğer haziran ayında verilecek olan kararla bu tarz araç paylaşım şirketleri izin alabilirse, şehirde araçlarını yeniden aktif edebilecekler.

Yatırım şirketlerinin bu girişimleri yüksek yatırımlarla desteklemesinin bu kararlarda etkili olabileceğini söyleyebiliriz. En azından başka şehirlerde de faaliyet gösteren araç paylaşım şirketlerinin daha avantajlı olduklarını söylemek de yanlış olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.