Enerjisa, Eşarj hisselerinin büyük bir kısmını satın aldı

Enerjisa, Eşarj hisselerinin büyük bir kısmını satın aldı

Enerjisa, Türkiye genelinde 80 elektrikli şarj istasyonu bulunan Eşarj'ın çoğunluk hissesini satın aldığını açıkladı. Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler, bu satın almanın Enerjisa Enerji’nin elektrik sektörüne 360 derece bakış açısının çok önemli somut bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

Enerjisa tarafından yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe devrim yaratan elektrikli otomobil satışlarının dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla arttığı belirtildi ve elektrikli araçların gelişimine paralel olarak şarj istasyonlarına olan ihtiyacın da arttığı vurgulandı.

Artan şarj ihtiyacını gören Enerjisa'nın Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş.’nin hisselerinin büyük çoğunluğunu satın alarak, şirketin hakim hissedarı olduğunun belirtildiği açıklamada, bu satın almayla Enerjisa'nın elektrik sektöründe dağıtım ve satıştaki liderliğinin yanı sıra bu sektörde de öncü olmayı hedeflediği belirtildi.

Türkiye'de 2008 yılında faaliyete geçen Eşarj, şarj istasyonları satışı ve şarj istasyonu ağı kurulumu alanında faaliyet gösteriyor. Eşarj'ın bugün itibariyle Türkiye'de 80 şarj istasyonu ve 1000 müşterisi bulunuyor. Hızla gelişen elektrikli araçlar sektörüne yönelik ulusal istasyon ağı ve işletim sistemlerinde lider konumdaki olan Eşarj, şarj ünitelerinden oluşan ulusal istasyon ağı ve hizmet modelini güçlendirerek Türkiye'nin her noktasında şarj çözümleri sunmayı hedefliyor.

Enerjisa'nın bu hamlesinin sektöre inovatif çözümler getireceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.