IBM Fransa’da blockchain ve yapay zeka alanında 1800 yeni çalışan işe alacak

IBM Fransa’da blockchain ve yapay zeka alanında 1800 yeni çalışan işe alacak

IBM CEO’su Virginia Rometty, dün Fransa’nın başkenti Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir öğle yemeği yedi. Rometty, Fransa Cumhurbaşkanının düzenlediği ve Mark Zuckerberg'inde katıldığı Tech for Good Summit’te konuk olanlar arasında. Bu yemeğin önemli noktası, daha sonra Rometty’nin Fransız Le Monde gazetesine verdiği bir röportajda ortaya çıktı.

Şirket önümüzde ki yıllarda Fransa’da 1800 yeni çalışan işe almayı planlıyor. IBM’in dünya çapında 380 bin çalışanı olduğu düşünüldüğünde çokta önemli bir gelişme gibi görünmese de, işe alınacakların uzmanlıklarının; blockchain, yapay zekâ ve nesnelerin interneti alanlarında olacak olması önemli.

Le Monde gazetesi, son yıllarda IBM’in Fransa’daki çalışanlarında kesintiye gitmeye başladığını ve birçok yan kuruluşunu kapattığını belirtiyor. Bu yeni gelişme ise, IBM’in Fransa’daki teknoloji ve AR-GE yatırımlarına tekrar başlayacağı anlamına geliyor.

Gelişen bilişim çağında teknoloji firmaları özellikle blockchain ve yapay zekâ konularında yeni yatırımlara ve projelere başlıyorlar. Bu alanda kalifiye eleman yetiştirebilen ülkeler ise haklı olarak teknoloji firmalarının yatırım yapacağı ülkeler oluyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.