GV (eski adıyla Google Ventures) medikal alanında çalışan makine öğrenmesi girişimi Owkin'e yatırım yaptı

GV (eski adıyla Google Ventures) medikal alanında çalışan makine öğrenmesi girişimi Owkin'e yatırım yaptı

Medikal araştırmalar için makine öğrenmesi teknolojisi geliştiren bir girişim olan Owkin, geçtiğimiz ocak ayında 11 milyon dolarlık Seri A yatırım turunu kapatmıştı fakat bu tura dahil olmak isteyen GV (eski adıyla Google Ventures) için kapanmış yatırım turunu tekrar açtılar ve Google'ın da dahil ettiler.

2016 yılında New York merkezli kurulan Owkin platformu, klinik araştırmalar yürüten akademisyenlere, ilaç firmalarına ve dokturlara geliştirdikleri derin öğrenme teknikleri sayesinde elde ettikleri öngörüler sunuyor ve özellikle ilaç geliştirme süreçlerinin hızlandırılabilmesini sağlıyor. Sokrates olarak adlandırılan platform genom bilimi ile klinik verileri, biyomedikal görüntüleri birleştirerek hastalıklara ilişkin karakteristik verileri ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Owkin CEO'su ve kurucularından Thomas Clozel "Elimizdeki veriler ve bu verilerden elde ettiğimiz bilgiler arasında sürekli bir yarış var." diyor. "Owkin'de amacımız doktorların ve araştırmacıların verilerini incelemek ve onların kapasitelerini artırarak hastalıkların teşhis ve nasıl tedavi edildiği gibi alanlarda yeni yöntemler geliştirebilmektir."

GV, yeni nesil aşılar üzerinde çalışan Oxford Üniversitesi'nden çıkan bir girişim olan SpyBiotech ve klinik araştırma teknolojisi şirketi Science 37 gibi iki önemli medikal şirketine de kısa süre önce yatırımlar yapmıştı. Bunun yanında Google'ın yeni duyurduğu ve özel olarak yapay zeka alanında erken dönem yatırımlar için kurulan Gradient Ventures de kısa bir süre önce ilk yatırımını BenchSci adında biyomedikal araştırmaları hızlandıran bir girişime yapmıştı.

Fransa dışında kurulmuş olsa da 25 kişilik önemli bir ekibinin Fransa'da bulunduğu Owkin'e GV'nin ne kadar yatırım yaptığı resmi olarak açıklanmıyor. Şimdiye kadar 18,5 milyon dolar yatırım toplayan Owkin'in daha önceki yatırımlarının toplamı 13,5 milyon dolar olduğu için GV'nin yaklaşık 5 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı söyleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.