Apple sürücüsüz araç için Volkswagen ile iş birliğine gidiyor

Apple sürücüsüz araç için Volkswagen ile iş birliğine gidiyor

Teknoloji dünyasının en önemli şirketlerinden olan Apple, sürücüsüz otomobiller üretmek için Almanya merkezli otomobil üreticisi Volkswagen ile iş birliğine gidiyor. The New York Times'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Apple, sürücüsüz otomobilleri çalışanları için servis olarak kullanacak.

Apple'ın daha önce diğer Almanya merkezli otomobil üreticileri olan BMW ve Mercedes-Benz ile iş birliğine gitmek istediğini fakat şirketlerin anlaşamadığını da hatırlatalım. Şirketlerin anlaşamamalarının en büyük nedeni olarak ise Apple'ın hem tasarım hem de verileri kontrol etmek istemesi.

T6 Transporter modeli kullanılacak

Bugün ortaya çıkan iş birliği ile birlikte Apple, Volkswagen'in T6 Transporter modelini sürücüsüz bir servis aracına dönüştürecek. Apple'ın geçtiğimiz dönemlerde sürücüsüz otomobil testlerine başladığını da hatırlatalım. İlk olarak 2017 yılının Nisan ayında testlerine başlayan Apple, ilk kez 2014 yılında Project Titan kod adlı sürücüsüz otomobil projesiyle gün yüzüne çıkmıştı.

İlk testlerini Lexus RX450h SUV modeli ile gerçekleştiren Apple, sürücüsüz otomobil teknolojilerinin donanım ve yazılımını üretiyordu. Apple ile Volkswagen arasında gerçekleşen iş birliğinin detaylarının henüz paylaşılmadığını da ekleyelim. Konu ile ilgili bilgiler gelmeye devam ettikçe sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.