Apple 2018 yılının iPhone modelleri için işlemci üretimine başladı

Apple 2018 yılının iPhone modelleri için işlemci üretimine başladı

Apple'ın 2018 yılında karşımıza çıkaracağı iPhone modelleriyle ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Bugün Bloomberg tarafından paylaşılan bir habere göre bir sonraki iPhone modellerinin işlemcisi olması planlanan A12 işlemcisinin üretimine başlandı.

Paylaşılan bilgilere göre Apple'ın donanım tedarikçilerinden biri olan TSMC, 7 nanometre olacak olan Apple A12 işlemcisinin seri üretimine başladı. Karşılaştırmak gerekirse Apple'ın bir önceki işlemcisi olan A11 Bionic ve Android dünyasının en güçlü işlemcilerinden olan Snapdragon 845 10 nanometre işlemciler.

Samsung da 7 nanometre işlemci üretecek

7 nanometre üretim sürecine sahip olan işlemcilerin teknoloji dünyası için oldukça önemli olduğunu da ekleyelim. 10 nanometre işlemcilere oranla daha küçük, daha akıllı ve daha verimli olan 7 nanometre işlemciler, işlemci dünyasının geleceği olarak görülüyor.

Bugün 7 nanometre işlemciler ile ilgili karşımıza çıkan tek haberin bu olmadığını da ekleyelim. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsung, önümüzdeki yıl 7 nanometre üretim sürecine sahip işlemciler üretmeye başlayacağını duyurdu. Son olarak Apple'ın 7 nanometre işlemci kullanan ilk firmalardan biri olacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.