Adobe, Magento'yu 1,68 milyar dolara satın alıyor

Adobe, Magento'yu 1,68 milyar dolara satın alıyor

Adobe yaptığı duyuruyla, açık kaynak kodlu e-ticaret platformu Magento'yu 1.68 milyar dolara satın aldığını paylaştı. Yapılan bu anlaşma Adobe'un son 10 yılda yaptığı en büyük anlaşma olarak görülüyor. Ödemenin nakit olarak yapılacağı belirtilen bu anlaşmanın 2018 yılı üçüncü çeyreği bitimine kadar resmi olarak tamamlanacağacı belirtiliyor.

2008 yılında kurulan Magento ilk olarak 2011 yılında eBay tarafından 180 milyon dolara satın alınmıştı. 2015 yılına kadar eBay bünyesinde devam eden Magento 2015 yılında Permira yatırım fonu tarafından 200 milyon dolara satın alınarak tekrar özel bir kuruluş olarak hayatına devam etti. Son olarak yaklaşık 1,7 milyar dolara satıldığını düşünecek olursak eBay'in çok büyük bir balinayı elinden kaçırdığını söyleyebiliriz. (Tabii ki bu işin dışardan görülen yüzü...)

Yapılan satınalmanın Adobe tarafındanki analitik, reklam ve pazarlama servislerini de barındıran bulut servislerini geliştirmede önemli bir rol alacağı belirtiliyor. Ayrıca Magento'nun Coca-Cola, Warner Music Group, Nestle ve Cathay Pacific gibi müşterileri de Adobe ile paylaşılacak.

Adobe'un yapılan bu anlaşmayla beraber bulut hizmetlerindeki benzer servisleri geliştirebilmek için 2 milyar dolara Demandware'i satın alan Salesforce ile rekabet avantajı elde edeceği belirtiliyor. Her geçen gün büyümeye devam eden Salesforce'un 2018 yılı sonuna kadar 10 milar dolarlık bir değerlemeyi aşması bekleniyor. 2034 hedeflerinde ise 60 milyar dolarlık bir şirket olma hayali yer alıyor.

2011 yılındaki ilk satışa göre ciddi bir değer artışı yaşayan Magento'nun bu satışından en hızlı ve büyük kazancı geçtiğimiz sene 250 milyon dolarlık yatırımı ile Hillhouse Capital Group elde etmiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.