Facebook Hikayeler web üzerinden paylaşıma açıldı

Facebook Hikayeler web üzerinden paylaşıma açıldı

Geçtiğimiz hafta 150 milyon günlük kullanıcıya ulaşan Facebook Hikayeler, web paylaşımına da açıldı. Artık Facebook'un web sürümünde durum güncellemesi oluştururken  Facebook Hikayeler'de de paylaşım yapabileceksiniz. Üstelik oluşturduğunuz bir durum güncellemesini aynı zamanda Facebook Hikayeler'de paylaşabileceğiniz gibi web sürümünden sadece Hikaye oluşturmanız da mümkün.

Bu arada Facebook'un yaptığı bu güncellemeye Haber Kaynağı ekranı üzerinden de ulaşabildiğinizi belirtelim.Haber kaynağının sağ üst köşesinde yer alan hikayeler kısmındaki " Hikayene Ekle" butonuna bastığınızda Durum Güncellemesi alanı otomatik olarak açılıyor.

Bu çapraz paylaşım özelliğiyle birlikte her bir gönderi için farklı gizlilik ayarları da tanımlayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra aynı gönderiyi Haber kaynağında ve Hikayelerde farklı gizlilik ayarıyla paylaşmanız da söz konusu.

Geçtiğimiz hafta Hindistan'da Facebook Hikayeler için arşiv, sesli gönderi ve depolama özelliklerini yayına alan Facebook'un, zamanla Hikayelerin diğer özelliklerini de webe taşıması olası.  Şimdiye kadar web sürümünde Hikaye ve gönderi paylaşımı yapmak özellikle Instagram platformu için beklenen bir güncelleme olmuştu. Ancak şirket, Instagram için bu paylaşım türünü herkese açmak yerine sadece 3. partilere  verilen bir API ile işletmelerin içerik zamanlamasına olanak sağladı.

Facebook Hikayeler için reklam modellerini de duyuran şirket, muhtemelen masaüstü paylaşımlarıyla birlikte kullanım oranını da arttırmaya çalışıyor. Hikayeler’de 5 dakika ile 15 dakika arasında kullanıcıların atlayabileceği video reklamları yayına alan Facebook, bu reklam modeline daha fazla metrik ekleyeceğini de belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.