YouTube Red'in yerini YouTube Premium ve YouTube Music servisi alıyor

YouTube Red'in yerini YouTube Premium ve YouTube Music servisi alıyor

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu olan YouTube, Spotify rakibi premium müzik uygulaması ile karşımıza çıktı. Premium servisi olan YouTube Red'i değiştirerek iki farklı servis sunmaya başlayacak olan YouTube, müzik uygulamasının yanı sıra orijinal video içerikleri sunan ve YouTube Red'in yerini alan YouTube Premium servisini kullanıcılarına sundu.

Apple Music ve Spotify'ın rakibi olacak olan YouTube Music servisi, aylık 10 dolarlık bir ücrete sahip. YouTube Music servisi ücretiz fakat reklamlara sahip olan bir versiyonu olduğunu da ekleyelim. hem masaüstünde hem de mobilde çalışacak uygulamalara sahip olacak olan YouTube Music, şarkı önerileri için Google'ın yapay zeka teknolojilerini kullanacak.

Uygulamanın aynı zamanda tamamen reklamsız olacağını ve arka planda oynatma / indirme gibi özelliklere sahip olacağını da ekleyelim. 22 Mayıs itibariyle kullanıma sunulacak olan YouTube Music uygulamasının, ilk etapta ABDAvustralyaYeni Zelanda, Meksika ve Güney Kore ülkeleri için kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

Hem video hem müzik servisi isteyenler için YouTube Premium

Gelecekte ise Avusturya, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Norveç, Rusya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık için kullanıma sunulması planlanan uygulamanın Türkiye için ne zaman sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

11,99 dolarlık bir ücrete sahip olan YouTube Premium ise YouTube Music'e ek olarak orijinal video içeriklerine de ulaşmanızı sağlıyor. Kısacası YouTube Premium servisi sayesinde tek bir noktadan hem YouTube Music servisi içinde bulunan şarkılar hem de YouTube'un tüm orijinal video içeriklerine erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.