Twitter'ın algoritma değişikliği kötü ve troll tweetleri engelleyecek

Twitter'ın algoritma değişikliği kötü ve troll tweetleri engelleyecek

Twitter, platformda bulunan ve içerideki topluluğu uzun süredir rahatsız eden taciz ve troll tweetlerine yeni algoritmasıyla dur demeye karar verdi. Genellikle bot hesaplarının aktifliğiyle etkileşim ve içerik kalitesinde düşüş yaşayan Twitter, yeni algoritmasıyla kötü ve troll tweetlere savaş açıyor.

Platformda yapılacak algoritma yeniliği ile birlikte bir konuşma içindeki ve arama sonuçlarındaki tweetler puanlanacak. Bu puanlamanın temelinde ise o tweetin tweet'in kişilerin hesaplarını ve IP adresini engellemesine neden olup olmadığı, o kullanıcıya kayıtlı hesapların sayısı gibi şeyleri dikkate alan daha fazla veriler kullanılacak.

Kötü olduğu saptanan tweetler otomatik olarak silinmeyecek ancak "daha fazla cevap göster" kısmına yerleştirilerek daha fazla kişinin görmesinin önüne geçilecek. Bu değişiklikle birlikte beğenmediğiniz tweetleri zaman tünelinizde görme ihtimaliniz azalıyor. Twitter, özelliğin test edildiği yerlerde konuşmalarda gerçekleşen kötüye kullanım şikayetlerinin yüzde 8 oranında azaldığını söyledi.

Görünen o ki; bu yeni geliştirmeyle birlikte Twitter'daki kötüye kullanım azalmaya devam edecek. Kişisel olarak hedef alınan kullanıcılar için bu geliştirme can sıkıcı olabileceğini belirtelim. Bu arada Twitter'da gerçekleştirilen konuşmalar aracılığıyla göze çarpma ihtimalinin de giderek azalacağını söylemekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.