KWORKS'ün dördüncü dönem hızlandırma programına kabul edilen girişimler belli oldu

KWORKS'ün dördüncü dönem hızlandırma programına kabul edilen girişimler belli oldu

DEMODAY 2017 ile üçüncü dönem mezunlarını veren, Koç Üniversitesi bünyesinde yer alan KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi‘nin dördüncü dönem hızlandırma programına kabul edilen girişimler belli oldu.

Geçtiğimiz dönemlerde Scorp, Kolay İK, Botanalytics gibi mezun eden KWORKS, 2017’nin Şubat ayında açtığı çağrı sonucunda Codela, Dopigo, Nerde.co, ServisSoft, ve Taglist olmak üzere 5 girişimi Hızlandırma Programı’na kabul etmişti. 

KWORKS, yeni dönem Hızlandırma Programı için geçmiş yıllardan farklı olarak bu yılki değerlendirme süreçlerinde farklı bir yol izledi. KWORKS DRAFT adı verilen girişimci seçim gününde, online başvurular arasından ön değerlendirme sürecini geçen 46 girişim, yatırımcılar, kurumsal inovasyon yetkilileri ve KWORKS ekibinin yer aldığı 27 mentorla buluşturuldu. KWORKS DRAFT’ta girişimcilerin kendi alanlarına uygun mentorlarla buluşmasının sağlandığı toplam 270 mentor oturumu gerçekleştirildi. Girişimciler, Türk Hava Yolları, QNB Finansbank, P&G, Koç Finans, Yapı Kredi, Koç Zer gibi birçok şirketin temsilcilerinden geri bildirim alma fırsatı yakalamış oldu.

26 Mart’ta başlayan 2018 Hızlandırma Programı için alınan binden fazla başvuru arasından jüri sunumuna katılmaya hak kazanan 20 girişimden 6'sı programa katılmaya hak kazandı. 

Bu girişimlerden kısaca bahsedelim.

Vidyou: CRM datasına sahip tüm şirketlere, hedef kitlelerinin kişisel özelliklerine göre gerçek zamanlı video pazarlama servisi sunan platform.

ViraviraTekne kiralamak isteyenlerin tek bir platform üzerinden online kiralama yapabileceği platform.

AkauntingKOBİ'lerin işletmelerini ve nakit akışını takip etmeleri için tasarlanan açık kaynak kodlu, ücretsiz online ön muhasebe programı.

Others: Others, bireylerin ve kurumların geçici iş gücü ihtiyaçlarını giderebilmek için bu işleri yapabilecek yetenekli üniversite öğrencilerine ulaşabilecekleri bir pazar yeri.

GameHubGameHub, sıkça oyun oynayan insanlara sunduğu yüksek performans oyun bilgisayarı ile kullanıcıların yüksek boyutlara ulaşmış oyunları indirmeden oynamalarını sağlayarak zamandan kazandıran bir web platformu.

ArchiticketYapı sektöründeki proje süreçlerini etkili ve verimli yönetmeyi sağlayan SaaS çözümü.

Program kapsamında KWORKS ekibi ile yakın çalışma imkanı bulacak olan girişimler, aralarında QNB Finansbank, IBM, İyzico, Amazon Web Services, KTG Danışmanlık, Kolektif House, Microsoft, Moroğlu & Arseven, Plusclouds, Radore, SEOMonitor, FIT Solutions, SHERPA ve Zaxe’nin de bulunduğu çözüm ortaklarının sunduğu desteklere de erişim imkanı yakalayacaklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.