E-dönüşüm firması Foriba, yıl sonunda cirosunu 45 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor

E-dönüşüm firması Foriba, yıl sonunda cirosunu 45 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor

Şubat ayında gerçekleşen ve Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu) liderliğinde yapılan, Revo Capital ve Endeavor Catalyst'in de katıldığı B Serisi yatırım turunda, 5 milyon dolarlık yatırım alan e-dönüşüm firması Foriba, yıl sonu için hedeflerini açıkladı.

Global pazarda ciddi bir büyüme içinde olan Foriba, İtalya'da açtığı ofisiyle geçtiğimiz yıl 28 milyon TL olan cirosunu, bu yılın sonunda 45 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor. Devlet destekli regülasyonlarla bu sayının 60 milyon TL'ye kadar çıkabileceği öngörülüyor. Foriba, birleşmeler, satın almalar ve yurtdışı planları ile 1 yıl içerisinde müşteri sayısı ve ciro anlamında yüzde 100'e yakın büyümeyi hedefliyor. IFC'nin yatırım yapmasındaki en büyük etken olan Figopara gibi finansal çözümler odaklı daha fazla ürünün de Foriba'nın hedefinde olduğunu söyleyebiliriz.

İtalya'da dijital süreçlerle ilgili regülasyonların Türkiye'dekine yakın olmasıyla öncelikli olarak bu bölgeyi tercih eden Foriba, Avrupa'da Macaristan, Polonya ve Litvanya; Asya'da ise Kazakistan, Malezya, Singapur ve Azerbaycan gibi ülkelerde faaliyet göstermeyi de gelecek dönem planları arasında sayıyor. Foriba'nın hizmet vereceği ülkelerin bu sene sonunda 20'ye kadar çıkacağı düşünülüyor.

Türkiye'de her geçen gün daha da büyüyen Foriba, ülkedeki satın almalara devam ederek bu büyümeyi korumayı hedefliyor. Globalde ise doğru pazar tercihleri ile birlikte hedefler büyüyor.

Maliye Bakanlığı e-dönüşüm pazarının 3 katına çıkacağını öngörürken, Foriba'nın da e-fatura, e-arşiv ve e-defterde daimi bir artış içinde olduğunu söyleyebiliriz. 7 binden fazla müşterisi ve şimdilik 17 ürünü bulunan şirketin 350'ye yakın global müşterisi bulunuyor. Ülkede e-faturaya geçen her 5 şirketten 1'i ise Foriba'yı tercih ediyor. Türkiye'deki e-faturaların yüzde 80'i Foriba'nın sisteminden geçiyor. Bu da halihazırda geniş bir pazar olan e-dönüşüm pazarında, Foriba'nın en yakın rakibine kıyasla 3 kat daha fazla tercih edildiğini gösteriyor.

E-dönüşümle birlikte çevresel ve lojistik problemler çözüm bulurken, Foriba da bu pazarda hem yerel hem de global olarak büyümeye devam edecek gibi görünüyor. 2020'de gelirinin yüzde 40'ını yurtdışında elde edecek olan Foriba'nın bir yıl içerisinde yüzde 100'e yakın büyüyeceğini de yeniden hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.