AWS, IoT 1-Click uygulamasıyla AWS Lambda fonksiyonlarına kod yazmadan ulaşın

AWS, IoT 1-Click uygulamasıyla AWS Lambda fonksiyonlarına kod yazmadan ulaşın

Amazon AWS, 2014 yılından beridir AWS Lambda adı verilen bir hizmet sağlıyor ve bu hizmetin ana amacı o yıllarda pek popüler olmasa da "serverlerss-sunucusuz" kavramını yaygınlaştırmaktı. AWS Lambda, sizin fonksiyonları yazdığınız ve sunucu tarafındaki tüm altyapısal konuları Amazon'un hallettiği bir hizmet. Bu hizmet sayesinde gereksiz sunucu işleriyle uğraşmaktan kurtulmanın yanında gereksiz sunucu kullanımının da önüne geçmiş olursunuz. Yazdığınız fonksiyonlar sadece kullanıldığında ödeme yaparsınız. Bir bakıma işlem başına ödeme de diyebiliriz.

Giderek daha yoğun şekilde kullanılan ve başarılı örneklerin ortaya çıktığı AWS Lambda'yı bir adım ileri taşıyacağı AWS IoT 1-Click adı verilen mobil uygulamasını Apple Store'da yayınladı.

AWS IoT 1-Click uygulaması temel olarak Lambda fonksiyonlarına kolaylıkla erişebilmek için geliştirilmiş bir mobil uygulama diyebiliriz. Geliştiricilerin tetikleyicilere daha kolay erişmesini sağlıyor ve programlanabilir IoT ürünlerinin daha fonksiyonel hale getirilmesini sağlıyor bu uygulama.

Amazon'un Dash ürünü gibi ürünler için özel olarak tasarlanmış diyebiliriz fakat sadece Amazon Dash değil, benzer bir çok cihaz için kullanılabilir bir uygulama. Geliştirdiğiniz düğme ister ürün sipariş versin, ister e-posta atsın, isterseniz de müşteri hizmetlerini arasın hiç farketmez. Hepsinin fonksiyonları için bu uygulamadaki Lambda fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.

Programlamak istediğiniz cihazda AWS IoT 1-Click uygulamasını kullanmak adında belirtildiği gibi "tek tıklama" ile halledilemiyor olsa da çok zorlu bir süreç değil. Cihaza Wi-Fi aracılığıyla bağlanıp, AWS hesabınız ile giriş yaptıktan sonra gerekli fonksiyonları seçerek ilerleyebilirsiniz. Şu anda Amazon Dash'in işletmeler için sunulan AWS IoT Enterprise düğmesi ve AT&T LTE-M düğmesi olmak üzere iki cihazı destekliyor fakat desteklenen cihazlar her geçen gün artacaktır.

Görünüşe göre bu uygulama özellikle programlama bilgisi olmayan kişilerin sahip oldukları IoT cihazlarının fonksiyonlarını değiştirmek veya geliştirmek için kullanılabilir. Yani son kullanıcı için kod yazmadan fonksiyonlar geliştirme imkanı oldukça güzel. Yaratıcılığınızla beraber sınırlarınızın dışına çıkabilirsiniz böylece.

Şu anda uygulamayı Apple Store'dan indirebiliyorsunuz fakat kullanabilmek için talep gönderiyorsunuz. Henüz herkese açılmamış diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.