Google Drive'a son Gmail sürümüyle uyumlu yeni tasarım geldi

Google Drive'a son Gmail sürümüyle uyumlu yeni tasarım geldi

Geçtiğimiz günlerde Gmail'in yepyeni bir arayüz ile yeniden tasarlandığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Gmail'in yeni tasarımı, birçok kullanıcı tarafından kullanılmaya başlandı ve çoğunlukla olumlu geri dönüşler aldı. Yeni bir tasarım haberi ise Google Drive'dan geliyor.

Google'ın Google Drive için yaptığı tasarım Gmail'e fazlasıyla benziyor, iki tasarım arasında ufak tefek farklılıklar bulunuyor. Tasarımında uzun süredir bir değişiklik göremediğimiz Drive da bu sayede yeni bir görünüme kavuşuyor. Değişimlerden ilki, eskiden gri olan arka planın artık beyaz olması. Böylece tasarımın daha sade ve dikkat çekici hale geldiğini de söyleyebiliriz. İkonların ve kutucukların köşeleri ise eskisi gibi keskin değil, daha yuvarlak hatlara sahip.

Drive için yapılan yenilikler bununla da bitmiyor. Güncellemeyle, platformdaki "Yeni" butonu da tamamen farklı bir görünüm kazandı. Özel şirket logolarını sol üst köşeden sağ üst köşeye taşıyan Google, "Ayarlar" butonunu ise arama çubuğunun hizasına aldı. Bu yeniliklerin yanında başlıkların yazı fontunda da değişikliğe gidildi.

Tek tek baktığımızda Google'ın yaptığı çok büyük bir değişiklik yok gibi görünse de genele baktığımızda tasarımın daha modern bir hal aldığını görüyoruz. Google'ın G Suite üzerinde yaptığı tüm yeniliklere bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.