Çalışanların iş verenleri yorumladığı Glassdoor, Recruit tarafından 1,2 milyar dolara satın alındı

Çalışanların iş verenleri yorumladığı Glassdoor, Recruit tarafından 1,2 milyar dolara satın alındı

2007 yılından bu yana adayların işyerleri hakkında birinci elden bilgi alması için önemli bir kaynak olan Glassdoor, İK ve işe alım konusundan uzmanlaşmış 39 milyar dolarlık değerlemeye sahip Japon şirketi Recruit'in bünyesine katıldı. Satın almanın bedeli ise 1,2 milyar dolar olarak açıklandı.

Bu satın alma sonrasından Glassdoor'un faaliyetlerinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Glassdoor'un CEO'su Robert Hohman da konuyla ilgili olarak, misyonlarının her yerde insanların sevdikleri bir iş ve şirket bulmalarına yardımcı olmak olduğunu söylerken, bu görevin Recruit'ın bir parçası olsalar da değişmeyeceğinin altını çizdi.

2016'nın haziran ayında aldığı 40 milyon dolarlık yatırımla birlikte, aldığı toplam yatırım miktarını 200 milyon doların üzerine çıkaran Glassdoor, son zamanlarda istediği seviyede bir büyüme gerçekleştirememişti. Yine de bu anlaşma, özellikle Benchmark ve Battery Ventures gibi daha önceki aşama yatırımcıları için bir kazanç gibi görünüyor.

10 yıllık Glassdoor, ayda ortalama 59 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Ana merkezi ABD'de bulunan şirket, dünya çapında 190 ülkede, 770 binden fazla şirket hakkında bilgi birikimine sahip olduğunu ve şirket kültürünü, CEO derecelendirmelerini, maaş bilgilerini ve daha fazlasını kapsayan 40 milyon yorumu bünyesinde barındırdığını açıkladı.

1960 yılında kurulan Recruit ise Toyko Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görüyor ve şirketin 60 ülkede 45 bin çalışanı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.