StartersHub’ın 3S Landing Pad ile Silikon Vadisi’ne götüreceği girişimler açıklandı

StartersHub’ın 3S Landing Pad ile Silikon Vadisi’ne götüreceği girişimler açıklandı

Bu yılın başında, StartersHub'ın odağına Silikon Vadisi’ni alan yeni platformu 3S Landing Pad haberini sizlerle paylaşmıştık. Farklı ülkelerde yer alan, büyüme aşamasındaki girişimlerin Silikon Vadisi’nde çalışarak global pazara açılmalarını hedefleyen program kapsamında Silikon Vadisi'ne gidecek girişimler belli oldu.

StartersHub'ın, 20’den fazla ülkede faaliyet gösteren girişimcilik platformu Startupbootcamp ve beş üniversitenin bir araya gelerek oluşturduğu KOSGEB destekli uluslararası kuluçka merkezi Starcamp iş birliğiyle hayata geçirilen 3S Landing Pad’in başvuru döneminde, 3 ay boyunca 12 farklı şehirde 300’den fazla büyüme aşamasındaki girişimlerle birebir görüşmeler sonucunda belirlenen girişimleri paylaşalım.

Buck.ai: Derin öğrenme yöntemleri kullanarak, tedarik zincirinde öngörüye dayalı tam otomasyon ile maksimum verimlilik sağlayan yapay zeka yazılımı.

Cabture: Taksi yolcularının ihtiyaç duyabilecekleri içerik, servis ve hizmetleri sunan “akıllı yolculuk” uygulaması ve ekran platformu.

Codela: Yazılımcıların iş görüşmelerine en doğru şekilde hazırlanmalarını sağlarken, şirketlere de programlama yeteneklerine göre uygun yazılımcı adaylarına ulaşmalarını sağlayan servis tabanlı platform.

Delphisonic: Demir yolları başta olmak üzere tüm mekanik sistemlerde yaşanacak arızaları yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri ve telemetri teknolojilerini kullanarak önceden bildiren gerçek zamanlı önleyici bakım sistemi.

GradTrain: 150 ülkeden kullanıcısıyla öğrenci adaylarını en uygun üniversiteye yerleştirmeye destek veren yapay zeka ile güçlendirilmiş rehberlik platformu.

KOMPAS: Coğrafi mekansal tüketim alışkanlıklarını yapay zeka ve makine öğrenimi ile analiz ederek doğru hedef kitleye kişiselleşmiş reklam ve hizmet sunan yeni nesil şehir rehberi uygulaması.

Kuan Intelligence: Blockchain altyapısıyla işletmelerin bir gün gibi kısa bir sürede maksimum güvenlikle uluslararası para transferlerini gerçekleştirebilmesini sağlayan bir ödeme platformu.

Mall IQ: Sadakat programları, perakende, e-ticaret uygulamaları ve bankalar için, özellikle GPS'in çekmediği AVM gibi alanlarda sadece mobil telefon kullanarak, kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarına ışık tutan konum tabanlı etkileşim ve analitik platformu.

Optiyol: Tedarik zincirinin stratejik, taktiksel ve operasyonel kademelerinde yaşanan sorunları matematiksel iyileştirme modelleri ve algoritmaları ile çözen yazılım.

Publicfast: Geliştirdikleri benzersiz algoritmalarla, markaları kampanyalarına özel en iyi geri dönüş alabilecekleri doğru blogger’lar ile buluşturan pazarlama ve reklam platformu.

Sensfix: Belediyelerin ve kurumsal şirketlerin demirbaşlarının arızalarını nesnelerin interneti ve yapay zeka teknolojileriyle önceden tespit eden konum tabanlı tamir ve bakım hizmeti sunan bulut tabanlı bir blockchain platformu.

Smart Mimic: Günlük hayatta kullandığımız çanta, kapı, bisiklet gibi çeşitli nesnelere yerleştirilen minik cihazlarla ve akıllı telefon uygulamasıyla 50’den fazla kullanım alanı bulunan uyarı ve güvenlik sistemi.

Verismart: Sosyal medya ve finansal verileri yapay zeka ile analiz ederek ”Müşterini Tanı” (KYC) süreçlerini otomatize eden blockchain tabanlı özgün dijital kimlik tanımlama platformu.

Wisboo: Şirketlerin, eğitim kurumlarının ve bağımsız uzmanların kolayca kendi online okullarını ve kurslarını açmalarını ve bu kursların tanıtılarak satış yapılmalarına olanak veren platform.

21 Mayıs itibarıyla Silikon Vadisi'ne götürülecek olan girişimler, altı ay boyunca teknolojinin ana merkezinde, Silikon Vadisi'nde çalışma hakkı kazandı. Seçilen girişimler, Silikon Vadisi’nde çalışma imkanının yanı sıra, 40 bin dolar finansal destek, küresel mentor ve yatırım ağlarına erişim, uygulama grupları ve çalıştaylara katılım, programın sonunda StartersHub’dan 250 bin dolara kadar devam yatırımı alma fırsatı ve Startupbootcamp aracılığıyla 250 bin dolar değerinde ayni katkı elde edecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.