Oyun dünyasının Facebook'u olmak isteyen girişim: PlayZ

Oyun dünyasının Facebook'u olmak isteyen girişim: PlayZ

Hem oyuncuların hem de oyun dünyasının sosyal medya platformu olmak için yola çıkan PlayZ, şu an için League of Legends oyuncularına hitap ediyor. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Engin Sever ve Sercan Erdoğan tarafından kurulan PlayZ, 19 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Oyuncuların Facebook'u olmak isteyen girişim, gelecekte ise sadece League of Legends oyuncuları için değil PlayerUnknown's Battlegrounds ve Fortnite gibi popüler oyunlar için de hizmet verecek. Oyuncuların ana problemlerinden biri olan birlikte oynayabilecekleri kişileri bulma konusunda kullanıcılarına yardımcı olan PlayZ, aynı zamanda oyun içeriklerinin paylaşılabileceği bir platform sunuyor.

Her oyuncu için profil oluşturma imkanı tanıyan PlayZ, oyun ile ilgili bilgiler, istatistikler ve oyuncunun son 20 maçının (hem kendisinin hem de diğer kullanıcıların) detaylı bilgisine ulaşabilmesini de sağlıyor. Oyuncu bulma konusunda filtreleme seçenekleri de sunan PlayZ, yaklaşık 9 ay içinde geliştirildi.

Şu an için 5 bin 341 kayıtlı kullanıcıya sahip olan PlayZ, her gün yaklaşık 100 yeni üye kazanıyor. Video, metin, GIF ve görsel olmak üzere günde ortalama 140 post paylaşılan PlayZ platformu içinde günlük ortalama 1450 beğeni ve 200 civarında yorum yapılıyor.

Kaan Kayabalı ve Kaan Kural yatırımcılar arasında

Sadece oyun ve oyuncu odaklı bir platform olması ile diğer sosyal medya platformlarının önüne geçmeyi hedefleyen PlayZ'nin yatırım alan bir girişim olduğundan da bahsedelim. 2 tur yatır almayı başaran PlayZ'nin yatırımcıları arasında Onedio kurucusu Kaan Kayabalı, basketbol ve e-spor yorumcusu Kaan Kural, Barış Karadenizli ve ByNoGame'in kurucusu Murat Kömürcü de yer alıyor.

Şu an için Bata olarak Android platformunda mevcut durumda olan PlayZ, önümüzdeki yaz aylarında iOS platformu için de kullanıma sunulacak. Beta versiyonunda olduğu için herhangi bir gelir modeline sahip olmayan PlayZ, Premium kullanıcılar ile bir gelir modeli oluşturacak.

Radore Start-up Pack Programı dahilinde 85 bin dolarlık sunucu/server desteği alan PlayZ, Şampiyonluk Ligi takımlarından BAUSupermassive'nin de sponsoru olan Vodafone Freezone ile iş birliği de içinde. 3. tur yatırımı için görüşmelere de başlayan PlayZ, gelecekte yurt dışına açılmayı hedefliyor. Dilerseniz PlayZ uygulamasına Android için buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.