Tim Cook: Apple'ın giyilebilir cihaz gelirleri Fortune 300 seviyesine ulaştı

Tim Cook: Apple'ın giyilebilir cihaz gelirleri Fortune 300 seviyesine ulaştı

2018 yılının ikinci yarısı ile ilgili finansal raporunu yayınlayan Apple, içinde AirPods ve Apple Watch'ın da bulunduğu "Diğerleri" kategorisinin yılın ikinci çeyreğinde 3,96 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. AirPods ve Apple Watch'ın yanı sıra içinde HomePod, Beats, iPod Touch, Apple TV'yi de barındıran diğerleri kategorisinin en güçlü olduğu alan ise giyilebilir cihazlar,

Giyilebilir cihazların gelirleri yüzde 50 oranında arttı

Dünyanın en önemli giyilebilir cihaz üreticilerinden biri konumunda olan Apple'ın diğerleri kategorisinin gelirleri 2017 yılının ikinci çeyreğine oranla 2018 yılında yüzde 38 artış gösterdi. AirPods, Apple Watch ve Beats ürünleri gibi giyilebilir ürünlere baktığımızda ise geçtiğimiz yılın ikinci yarısına oranla yüzde 50'lik bir artış mevcut.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tim Cook, Apple'ın giyilebilir ürünlerinin Fortune 300 şirketi boyutuna ulaştığını dile getirdi. Giyilebilir cihaz gelirlerinin yanı sıra Apple Pay ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Cook, Apple Pay'in 3 yeni ülkede daha kullanıma sunulacağını paylaştı.

Tim Cook'un paylaştığı bilgilere göre Apple Pay, önümüzdeki aylar içinde Norveç, Polonya ve Ukrayna ülkelerinde kullanıma sunulacak. Tim Cook'un paylaştığı diğer bilgilere göre Apple Pay'in aktif kullanıcılarının bir önceki yıla oranla neredeyse iki katına çıktığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.