Kripto para borsası Binance, Deutsche Bank’tan daha yüksek karlılık açıkladı

Kripto para borsası Binance, Deutsche Bank’tan daha yüksek karlılık açıkladı

İçinde bulunduğumuz 2018 yılının ilk çeyreğinde, 148 yıllık tarihi ve 100 bin çalışanı ile Almanya’nın en büyük ve Avrupa’nın sayılı finans kuruluşlarından olan Deutsche Bank, 146 milyon dolarlık kar açıkladı. Henüz sekiz aylık bir hizmet geçmişi ve 200 çalışanı olan, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ise bu dönem karını 200 milyon dolar olarak bildirdi.

Binance borsasının kendi topraklarında hizmet vermesine izin verecek ülkelerin “çok yakışıklı” vergi geliri elde edeceklerini belirten Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketin ilk üç aylık karlılığını 7.5 milyon dolar, ikinci çeyrek karlılığını ise 200 milyon dolar olarak açıkladı.

Binance, operasyonlarının tamamını Tayvan’dan Malta adasına taşımıştı. Bu hareket ada için Deutsche Bank’ın bütün operasyonlarını adaya taşımasından çok daha karlı. Binance borsasının üstel büyüme oranı ve kripto para piyasalarında ki karlılık artışı, ada yöneticilerinin kripto para ekonomisine olan yaklaşımlarının arkasında ki motivasyonu gözler önüne seriyor.

Deutsche Bank’ın risk fonu yatırımlarından uzaklaşarak hala baskın olduğu birkaç alanda istikrar sağlamaya odaklanacağını belirten bankanın yeni atanan CEO’su Christian Sewing, 800 milyon dolarlık yeniden yapılanma planı ve yüksek miktarda personel kesintisi ile 2018 yılı sonuna kadar karlılığı arttırmanın peşinde.

Toplam market hacmi 400 milyar doların biraz üzerinde seyreden kripto para piyasası şimdilik HSBC ve JP.Morgan’ın toplam market hacmi kadar. İlk kripto para bitcoinin 2009 yılında çıktığını ve ethereumun ise 2015 yılında hayatına başladığını düşünürsek, kripto para ekonomisi daha çok yolun başında. 200 çalışanı olan yeni bir girişimin milyar dolarlık değerlendirmeler alıp yüzyıllık tarihi olan finans kurumlarını karlılıkta geçebiliyor olması, kripto para pazarının sağlıklı ve uzun soluklu bir gelişim göstereceğinin kanıtı.

Kirpto para piyasasına olan talep ve kurumsal yatırımcıların da bu piyasaya yatırım yapması ile birlikte, kripto para endüstrisi önümüzde ki on yıl içerisinde tüm finans sisteminin yerine geçebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.