Bitcoin son 40 günün zirvesinde

Kripto para ekosisteminin lokomotifi bitcoin, dün son 40 günün en yüksek seviyesine ulaştı. Son haftada yaşanan istikrarlı yükseliş ile bitcoin fiyatları 9 bin doların üzerine çıktı. Nisana ayı başlarında 6400 dolar ile yılın en düşük seviyelerini gören bitcoin teknik analizlerde de belirtildiği gibi, bu seviyede destek bularak yukarı yönlü hareketine başladı. Nisan ayı başından beri gerçekleşen tırmanışla bitcoin yüzde 30 değer kazandı.

Tırmanışın ardında ki en büyük nedenlerden biri ABD’nin vergi sezonunun sona ermesi gösteriliyor. Bu yükselişin devam edip yeni rekorlara imza atabilmesi için en son Ocak ayında gördüğümüz 12 bin dolar psikolojik sınırını aşması gerekiyor.

Kripto para ekosisteminin toplam market hacmi Mart ayı boyunca 200 ile 300 milyar dolar arasında gidip geliyordu ancak Nisan ayında başlayan yükseliş ile 400 milyar doları tekrar aştı.

Diğer kripto para birimleri de bitcoine yükseliş trendinde eşlik ediyorlar. Ethereum 400 dolarların altına indiği dönemlerden tekrar 600 dolarların üzerine çıktı.

Bitcoin-cash ise 15 Mayıs çatallanması öncesi neredeyse fiyatını iki kat arttırdı ve 1500 dolar seviyelerini test etti.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.