Fotoğraf paylaşım uygulaması SmugMug, Flickr'ı satın aldı

Fotoğraf paylaşım uygulaması SmugMug, Flickr'ı satın aldı

Silikon vadisinin fotoğraf paylaşım ve depolama uygulaması SmugMug, FlickrVerizon’ın dijital medya kuruluşu Oath'tan satın aldı. SmugMug'ın CEO'su Don MacAskill, Flickr'ı yeniden canlandıracaklarını söyledi. Yine de MacAskill'in yaptığı açıklamalar satın alma sonrasındaki sürecin pek de net olmadığını gösteriyor.

MacAskill Flickr satın almasını takip eden süreçle ilgili şunları söyledi:

CEO'nun ne yapacağını tam olarak bilmemesi kulağa aptalca geliyor ama SmugMug'u da bir master plan üzerine inşa etmedik. Müşterilerimizi dinlemeye çalışıyoruz ve yeterli sayıda müşteri kendileri ya da topluluk için önemli olan bir şey istediklerinde, harekete geçerek onu inşa ediyoruz.

Flickr'ın ortaya çıktığı döneme baktığımızda sitenin, Mark Zuckerberg’in Facebook’u kurmasından sadece bir kaç gün sonra, YouTube’dan ise 1 yıl önce ortaya çıktığını görüyoruz. O zamana kadar var olan fotoğraf paylaşımı yaklaşımını daha sosyal bir hale getirerek dev şirketlerin dikkatini çeken Flickr, 2005 yılında Yahoo tarafından satın alınmıştı.

Bir süre sonra Verizon tarafından satın alınan Yahoo, AOL ile bir araya getirilerek Oath isimli bir yan kuruluş olarak hayatına devam etti.  Son bir kaç aydır AOL ve Yahoo'nun sahip olduğu bazı ürünleri satmaya başlayan Oath, şimdiye kadar Moviefone ve Polyvore gibi şirketleri de elden çıkardı.

SmugMug'ın sitesinde satış anlaşmasıyla ilgili olarak yayınlanan sayfada sıkça sorulan sorular bölümünde de yer verildi. Bu bölümde Flickr'ın ayrı bir site olarak çalışmaya devam edeceğinden bahseden şirket, kullanıcı hesaplarının ve fotoğraflarının birleştirilmeyeceğini de belirtti. Anlaşmanın maddi yönü hakkında ise sitede herhangi bir açıklamaya yer verilmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.