Bitcoin-Cash 15 Mayıs çatallanması öncesinde tırmanışa geçti

Bitcoin-Cash 15 Mayıs çatallanması öncesinde tırmanışa geçti

15 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan çatallanma öncesinde dün, bitcoin-cash yüzde 10'un üzerinde fiyat yükselişi ile 1000 dolar psikolojik sınırını aşarak diğer kripto paralar karşısında daha iyi bir pozisyona geldi.

2017 yılının Ağustos ayında gene bitcoinden çatallanarak yaratılan bitcoin-cash geçtiğimiz hafta yüzde 30’un üzerinde değer kazandı. Mayıs ayının ortasında gerçekleşmesi planlanan çatallanma ile bitcoin-cash blok limitini 8 mb’dan 32 mb’a çıkartacak ki bu asıl çatallandığı bitcoinin 1 mb blok limitinin çok üzerinde. Çatallanmada ayrıca, segwit protokolü de iptal edilecek.

Bitcoin-cash, orijinal bitcoin whitepaperine sadık kaldığı 2017 yılındaki çatallanmadan beri bitcoinin ismi ile yatırımcıları kandırdığı konusunda suçlamalara konu olmuştu. Bitocin-cashin şiddetli savunucularından ve erken dönem bitcoin yatırımcılarından olan Roger Ver son dönemlerde bir çok internet yayınına katılarak bitcoin-cashin tanıtımını yapıyordu. Aynı zamanda bitcoin.com’unda sahibi olan Roger Ver orjinal bitcoini isle bitcoin-core olarak isimlendirerek başka bir PR çalışmasınada imza atıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.