Twitter'da alıntılanmış tweetlerden ibaret bir haber kaynağı nasıl oluşturulur?

Twitter'da alıntılanmış tweetlerden ibaret bir haber kaynağı nasıl oluşturulur?

Facebook, Instagram ve Snapchat gibi sosyal ağların yenilikler, geliştirmeler ve krizlerle gündeme oturmasına alıştık ancak Jack Dorsey'nin bitcoin açıklamalarını saymazsak Twitter'ın son birkaç aydır oldukça durağan bir tablo çizdiğini söyleyebiliriz. Özellik bakımından bu durağanlığa meydan okumak isteyen Twitter kullanıcılarına bir önerimiz var.

Twitter'ın ilk zamanlarını yakalayan kullanıcılar, sosyal ağın ne kadar az özelliğe sahip olduğunu hatırlayacaktır. Hashtagler ve retweet ile canlanan sosyal ağın en keyifli yanı ise her zaman bir konu üzerinde bir çok farklı fikri görebilmek oldu. Twitter kullanıcılarının sosyal ağın başlangıcından beri birbirleriyle konuşmayı tercih ettiğini de hatırlatalım. Bir süre sonra ise kullanıcıların, retweetledikleri içerikler hakkında da konuşmak istediğine şahit olduk bu durumun da "Alıntıla" özelliğinin ortaya çıkmasına neden olduğunu söyleyebiliriz.

Peki eğer bir kullanıcı sadece alıntılanan içerik hakkındaki görüşleri okumak isterse ne yapmalı? Bu sorunun basit çözümünü sizlerle adım adım paylaşalım.

  • İlk olarak alıntılanan içeriğin kullanıldığı tweeti yeni sekmede açın. Bunun için tweette yer alan saat kısmına basmanız yeterli.
  • Ardından yeni sekmede açtığınız tweetin tarayıcınızdaki bağlantısını kopyalayın.
  • Kopyaladığınız bağlantıyı Twitter'ın arama çubuğuna yapıştırın
  • Enter'a basın.

Bu işlemlerin ardından karşınızda alıntılanmış tweetlerden ibaret bir haber kaynağı göreceksiniz. Eğer bunu mobil cihazınızda yapmak isterseniz, tweetin bağlantısını paylaş menüsünden kopyalayabilirsiniz. Bu esnada bağlantının soununda istenmeyen öğeler kalmamasına dikkat edin. Bunun için bağlantıda yer alan soru işaretinden sonraki kısmı atabilirsiniz. Ardından masa üstünde olduğu gibi Twitter'ın arama çubuğuna bu bağlantıyı yapıştırabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.