Google AdWords daha fazla kullanıcıya ulaşan yeni formatını duyurdu

Google AdWords daha fazla kullanıcıya ulaşan yeni formatını duyurdu

Google AdWords paylaştığı blog gönderisinde  YouTube'daki video kampanyalarının erişimini yükselten yeni video formatını duyurdu. Outstream Video Ads ismindeki bu yeni format, özellikle mobil dünya için tasarlandı. Formatın aynı zamanda mobil tarayıcılarda ve uygulamalarda görüntüleneceğini de belirtelim.

Google Adwords'ün blog gönderisinde paylaştığı detaylar ise şöyle:

Outstream reklamlar, YouTube'ta çoğalan, düşük maliyetli ve görüntülenebilir erişim yaratacak. Reklamlar, yayın içi TrueView ve Bumper reklamları dahil olmak üzere video reklamlar gösterebileceğiniz yüksek kaliteli yayıncı web siteleri ve mobil uygulamalar olan Google video iş ortaklarında gösterilecek.

Outstream video reklamları, kullanıcılar bir videoya girdiğinde otomatik olarak ekranda oynamaya başlıyor. Bu noktada videonun sesi konusunda endişeleri olan kullanıcılara şimdiden söyleyelim; bu otomatik oynatılan reklamların sesi kapalı. Özellikle 2000lerin başındaki web sitelerini düşünecek olursak bunun oldukça yerinde bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Bu reklam modelinde kullanıcılar arzu ettikleri takdirde reklama basarak sesi açabildiği gibi istekleri doğrultusunda da videoyu baştan başlatabiliyor.

Outstream video reklamlarında, reklamverenler ise görüntülenebilir bin gösterim başı maliyete (CPM) göre ödeme yapıyor. Yani reklamverenler sadece görüntülemeye para veriyor. Bunun için de reklamın ekranda bulunması ve görüntülenebilir olması yeterli. Konuyu detaylandırmak gerekirse, eğer reklam ekranın alt kısmında yer alıyorsa ve kullanıcı ekranı oraya kadar kaydırmazsa reklamverenin her hangi bir ödeme yapması söz konusu değil.

Bu reklam modelini test eden Hong Kong Turizm Kurulu'ndaki reklamcılar, sonuçlardan oldukça memnun. Genellikle farkındalık ve bilinirlik yaratmak için kullanılan bu reklam modeli özellikle düşük maliyetli olmasıyla dikkat çekiyor. Bu yeni reklam seçeneğini denemek isteyen reklamcıların, bugünden itibaren kampanyalarında Outstream video reklamlara yer verebileceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.