Uzaktan çalışma hayali kuranlar ve çalışan arayanlar için: Remoteok.io

Uzaktan çalışma hayali kuranlar ve çalışan arayanlar için: Remoteok.io

Hep hayalini kurduğunuz o yeni çalışma tarzına, uzaktan çalışma rahatlığına erişebilmek için bir çok farklı platformdan iş başvuruları yapabiliyorsunuz. Tabii ki bu büyük iş ilanı sitelerinin çoğunda uzaktan çalışabildiğiniz iş ilanlarını bulmak pek kolay olmayabiliyor. Bu alanda ihtiyaçlar arttıkça özel projeler kendini göstermeye başlıyor. Bu projelerden biri de remote|OK.

Sadece uzaktan çalışma imkanı bulunan işlerin listelendiği bu projede şu anda 30 binden fazla remote iş ilanı bulunuyor ve ilanlar birçok farklı kategoriye ayrılmış ve detaylandırılmış durumda. ProductHunt'ta olduğu gibi günlük, haftalık, aylık gibi basit bir listeleme ile görebildiğiniz ilanlar arasında size en uygun olan pozisyonu en yakın tarihli olandan başlayarak görebiliyor ve başvurunuzu yapabiliyorsunuz.

remote|OK projesinin özel bir alana odaklanması, iş arayanlar için faydalı olduğu kadar uzaktan çalışacak adam bulmaya çalışan şirketler için de büyük bir fayda sağlıyor. Milyonlarca iş ilanı arasında uzaktan çalışmayı amaçlayan kişilere ulaşmak pek kolay olmasa gerek.

Projesinin eriştiği kişi sayısı her geçen gün artıyor ve bunun en büyük nedeni sağladığı API diyebiliriz. API sayesinde şu anda sistemde bulunan (kurucusu Pieter Levels'in dediğine göre neredeyse var olan remote iş ilanlarının yüzde 80'inin yayınlıyorlarmış) ilanların tamamını dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Hemen bir mobil uygulama geliştirip bu ilanları kullanarak yayına alabilir veya var olan bir başka projenize ilanları entegre edebilirsiniz.

Bu model sayesinde remote|OK ilanları çok daha geniş bir kitleye ulaşmaya devam edecek ve ana sitenin alabileceği iş ilanlarının sayısı da artacak. Oldukça makul bir büyüme yöntemi gibi görünüyor. Tabi daha önce yazdığımız gibi bu projenin geleceğini oldukça etkileyecek en önemli soru "Uzaktan çalışma gerçekten yaygınlaşacak mı?" sorusu.

Eğer uzaktan çalışma hayalinize bir adım daha yaklaşmak istiyorsanız sitedeki ilanları ve gerekliliklerini inceleyerek başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.