Jeff Bezos, Amazon Prime'a abone olanların sayısını ilk kez açıkladı

Jeff Bezos, Amazon Prime'a abone olanların sayısını ilk kez açıkladı

Geçtiğimiz yılın sonunda, Amazon Prime Video'nun, Apple TV’de lansmanından bir hafta sonra en çok indirilen uygulama olduğu haberiniz sizlerle paylaşmıştık. Aldığı radikal kararlarla gündemde olan Amazon CEO'su Jeff Bezos, Amazon Prime'a abone olanların sayısını ilk kez açıkladı.

Amazon Stüdyoları’nın yöneticisi Roy Price’a şirketin kendi Game of Thrones’unu çekmesi için talimat veren Jeff Bezos'un, hissedarlara verdiği son rapora göre, dünya çapında 100 milyondan fazla kişi Prime için ödeme yapıyor. Bu açıklamayla, Amazon Prime'ın ücretli abone sayısı ilk kez açıklanmış oldu. Bezos aynı zamanda, Prime'ın 13 yıl içinde ne kadar büyüdüğünü de açıkladı. Amazon Prime üyeliği, aynı gün içinde gönderim ve klasik olan iki günlük gönderime olanak sağladığını, ayrıca 2017 yılında Amazon Prime ile 5 milyar ürün sevk edildiğini de belirtti.

Jeff Bezos, yeni Prime üyelerinin 2017 yılında herhangi bir yıl öncesine göre daha fazla kayıt gerçekleştirdiğini de söyledi. Amazon Prime yine 2017'de Meksika, Singapur, Hollanda ve Lüksemburg'da da kullanılmaya başlandı. Bezos, Amazon Prime müşterilerinin en sevdiği özelliğinin fikirlerinin asla durağan olmaması olduğunu söylerken, bunun da Amazon'un ilerlemesine katkı sağladığının altını çizdi.

Prime üyeleri, ücretsiz kullanabileceği iki günden sonra, Prime Video ile film ve TV şovlarını sınırsız olarak izleme gibi hizmetlere erişim sağlamak için yıllık 99 dolar veya aylık 12,99 dolar ödüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.