Geri sayım odağında verimlilik uygulaması: Timebound

Geri sayım odağında verimlilik uygulaması: Timebound

Son zamanlarda sıkça rastladığımız verimlilik uygulamalarından biri olan Timebound, bir yapılacaklar listesi kurgusunu geri sayım odağında ele alıyor. Uygulama içi özellikleri tamamen sadeleştiren Timebound, sadece bitiş tarihine odaklanan kullanıcılara hitap ediyor.

Uygulama içinde izlediğini her adım yalın ve basit. Uygulamayı indirdikten sonra Facebook, Google ya da mail adresiyle giriş yaptığınız Timebound, size ikinci adımda hoşgeldin diyerek bir cümle ile uygulamanın çalışma prensibini açıklıyor. Sağda yer alan bitiş tarihi ekleme tuşu üzerinden ilerledikten sonra ise görevinizi kısaca tanımlıyor ve bu göreve bir bitiş tarihi ekliyorsunuz.

Uygulamada oluşturduğununz göreve tarih ve saatin yanı sıra hatırlatıcı da ekleyebiliyorsunuz. Bu arada uluslararası çalışan kişiler için farklı zaman dilimi tanımlama seçeneğinin düşünülmüş olduğunu da belirtelim.

Yukarıdaki adımları izlemenizin adından  Timebound, otomatik olarak geri sayımı başlatıyor. Açıkçası bu sade çalışma prensibinin beni oldukça etkilediğini belirtebilirim. Sıklıkla Wunderlist ve Trello gibi uygulamalar kullanan biri olarak Timebound'un tek bir işleve hizmet etmesinin,kullanım oranını arttıracağı kaantindeyim. Üstelik ana ekrana yansıttığı geri sayım tasarımının da kullanıcı üzerinden büyük bir etki yaratmakta.

Son olarak Timebound'un menüsüne giriş yaptığınızda yeni özellikler yerine sadece uygulama içindeki verileri düzenlemek için 3 küçük aracın ve bir kaç ayarın yer aldığını belirtelim. Bu arada Timebound'u geliştiren Ananay Arora'nın çok deneyimli olmaması da uygulamanın sadeliğinin arkasında yatan neden olabilir.

2018 baharında üniversiteye devam edecek olan lise mezunu Arora, Product Hunt'ta uygulamayı yazma nedenini şu cümlelerle aktardı:

Aslında bu uygulama üzerinde çalışmaya başlamamın birçok nedeni vardı. Bir yapılacaklar listesi uygulamasını yüklediğimde, bir zaman sınırı kavramının olmasını bekledim. Bu olayın daha sonrasında ise zaman sınırı uygulamalarını aradım ancak hiçbiri benim için uygun değildi.

Uygulamayı yazmamın bir başka sebebi de aslında hackathonlarda prototip yapmak yerine, çalışan gerçek uygulamalar yapmaya başlamaktı. Okulumun bilgisayar kulübünde fazla mesai yaparak öğrenmiş olduğum tasarım, geliştirme, siber güvenlik ve pazarlama becerilerini kullanmak istedim. Tüm bunlardan en iyi şekilde yararlanmak için, tüm bu becerileri uygulamam içine koydum.

Arora, aslında bu açıklamasıyla zihinlerdeki bir çok ön yargıyı da kırıyor. Yetenekli girişimci, bu anlamda amacı üretmek olan insanların, sınırları zorlayarak istediklerine açıkça kavuşabileceklerini de göstermiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.