Tim Draper: 2022 yılında bitcoin 250 bin dolar olacak

Tim Draper: 2022 yılında bitcoin 250 bin dolar olacak

Teknoloji milyarderi ve bitcoin yatırımcısı Tim Draper, ABD’nin California eyaletinde kendi ismini taşıyan Draper Üniversitesinde 12 Nisan tarihinde düzenlenen 2018Block(chain) partisinde, 2022 yılında bitcoinin değerinin 250 bin dolar olacağını söyledi.

Açıkçası Draper bitcoin fiyatları üzerine yaptığı başarılı tespitlerle de tanınıyor. 2015 yılında yaptığı bir açıklamada 2017 yılı sonuna kadar bitcoinin 10 bin dolar sınırını aşacağını iddia etmişti. Hepimizin yakından tanık olduğu gibi Draper’in tahminin çok üzerinde rakamlarla kapattı bitcoin 2017 yılını.

San Mateo Daily gazetesine verdiği bir röportajda blockchain teknolojisinin, dünya tarihindeki en devrimsel teknoloji olduğunu ve kutlanması gerektiğini belirten Draper ayrıca; blockchain teknolojisinin, finans ve sağlık sektörleri başta olmak üzere birçok sektörü baştan aşağı değiştireceğine inanıyor ve blockchain teknolojisi için, dürüst, çürütülemez ve adil tanımlamalarını yapıyor.

Ailesi de risk sermayesi yöneten Draper Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Harvard’da MBA’ini tamamladı.

2014 yılında ABD’de devlet tarafından el konulan bitcoinlerin açık arttırmasında tanesine 600 dolar ödeyerek (toplamda 18,5 milyon dolar) 30 bin bitcoin satın aldı. Bitcoinin şuanlık 8 bin dolarlık değerine bakıldığında dört yıllık bir yatırımdan 240 milyon dolar kar elde etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.